BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Oyuncuların da hakkı var!

Bilgisayar oyunu oynayanların da hakkı olur mu demeyin. Bakın haklarınız ne?

Abone ol

Oyuncu hakları tasarı haline geldi! İki firmanın ortaklaşa yazdığı oyuncu hakları tasarısı kanunlaşmayacak da olsa, oyuncularla iyi geçinmenin anayasası olmaya aday!

Oyuncuların da hakları olur mu demeyin. Tüm sayısal devrimin motoru ve bilgisayar piyasasının canlandırıcısı olan dijital eğlence sektörü, sürekli büyüyor ve artık sayısal meydan savaşlarından yorgun dönen oyuncular da kendi haklarını istiyor. Windows için masaüstü araçları üreten Stadock ve oyun tasarımcısı Gas Powered Games tarafından kaleme alınan oyuncu hakları tasarısı kanunlaşacak bir şey olmasa da, oyuncuların beklentilerini bire bir yansıtan bir belge olmuş durumda. Sizin için Türkçe'ye çevirdik.

Oyuncu Hakları

1 - Oyuncular, bilgisayarlarında çalışmayan oyunları tam ücret iadesi alarak geri verme hakkına sahiptir.

2 - Oyuncular oyunların tamamen bitmiş şekilde piyasaya sürülmesini isteme hakkına sahiptir.

3 - Oyuncular, oyunlar çıktıktan sonra işe yarar güncellemeler yayınlanmasını isteme hakkında sahiptir.

4 - Oyuncular, yükleme yöneticileri ve güncelleyicilerin oyunları çalıştırmak için çalışması veya yüklenmesine izin vermek için zorla çalışır duruma geçmelerini istememe hakkına sahiptir.

5 - Oyuncular, oyunlar için açıklanan en düşük sistem gereksinimlerinin oyunları yeterince iyi şekilde çalıştırmasını bekleme hakkına sahiptir.

6 - Oyuncular, oyunların bilgisayarlarına özel izinleri haricinde gizli sürücüler veya muhtemel zararlı yazılımlar kurmamalarını bekleme hakkına sahiptir.

7 - Oyuncular, sahibi oldukları oyunların en son sürümlerini her an indirme hakkına sahiptir.

8 - Oyuncular, yayıncı ve geliştiriciler tarafından potansiyel suçlu muamelesi görmeme hakkına sahiptir.

9 - Oyuncular, tek kişilik oyunların, oynanacakları her zaman internete bağlanmayı şart koşmamasını isteme hakkına sahiptir.

10- Oyuncular, sabit diske kurulmuş oyunların çalışmak için optik sürücüde kurulum disklerinin durmasını istememe hakkında sahiptir.

Kaynak: www.shiftdelete.net