BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Toptandan Erdoğana destek

Erdoğan'ın Davos'taki sözlerine destekler sürüyor. Bir destek de TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan geldi.

Abone ol

TBMM Başkanı Köksal Toptan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in ''Evleri, binaları boşaltmaları konusunda haber gönderildi. Buna rağmen boşaltmadılar'' dediğini belirterek, ''Sayın Peres'in beyanı, çok açık bir ikrardır'' dedi.

Toptan, Davos'un dün geceki panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in ''Evleri, binaları boşaltmaları konusunda haber gönderildi. Buna rağmen boşaltmadılar'' şeklindeki beyanına dikkati çekti. Peres'in bu beyanının gözden kaçtığını belirten Toptan, ''Sayın Peres'in bu beyanı, çok açık bir ikrardır'' diye konuştu.

Köksal Toptan, Türkiye'nin, her kademedeki yöneticiden yurdun en ücra köşesindeki vatandaşa kadar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında çocuk, kadın ve masum sivil halk ayırımı yapılmadan hedef alındığının üzerinde durulduğunu belirtti.

''TÜRK MİLLETİ, TARİH BOYUNCA MAZLUMUN YANINDA YER ALMIŞTIR''

Toptan, İsrail'in saldırıları sonucu ölenlerden 431'inin çocuk, bunların bir bölümünün de bebek olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

''Bizim baştan beri ve en son Sayın Başbakan'ın da dün akşam ortaya koyduğu haklı tepki bunadır. Sayın Peres'in açıklamalarından açıkça anlaşılabileceği gibi bilerek ve isteyerek gerçekleştirilmiş böyle bir hareketi Türk Milleti tarih boyu hiçbir zaman içine sindirmemiş ve muhatap kim olursa olsun mazlumun yanında yer almıştır.

Bunu en iyi bilenlerin başında Musevilerin olduğu kanaatindeyim. Nobel Barış Ödülü sahibi Sayın Peres'in incitici söz ve hareketlerinin de bu çerçevede değerlendirildiğinde, yapılmış ikrarın telaş ve heyecanını yansıttığı düşüncesindeyim.''