BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  GÜNCEL

Toptan Samsuna çıkacak

TBMM’nin 90. yılı kutlama programı bu yıl çok farklı. TBMM Başkanı Toptan, Atatürk’ün Anadolu’ya geçiş yolunu aynen takip edecek…

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - TBMM’nin 90. yılı kutlama programı bu yıl çok zengin geçecek. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Atatürk’ün Anadolu’ya geçişini aynen yaşayacak ve yaşatacak. Bandırma gemisi ile Samsun’a çıkacak. daha önceki TBMM başkanlarının aksine zengin bir kutlama programı hazırlayan Toptan, ielgili tüm bakanlıklar ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili valiler ile bir araya gelerek geniş bir toplantı ile kutlama programını netleştirdi.  

Hazırlanan program doğrultusunda 16 Mayıs’ta İstanbul’da Şişli’den Dolmabahçe’ye yürüyüş düzenlenecek. Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsilen TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da içinde olduğu bir grup, Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan Samsun’a çıkarma yapacak. Ardından kongreler, tiyatro sanatçıları eşliğinde gerçekleştirilecek. Etkinlikler 23 Nisan’da Meclis’in açılışına kadar sürecek.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA YÜRÜYECEK
Meclis’in açılışının 90 yılı etkinliklerini düzenlemek için Meclis 90 Yıl Kutlamaları Değerlendirme Komisyonu oluşturdu. Komisyonun yaptığı programa göre, 16 Mayıs 1919’u temsilen İstanbul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla düzenlenecek bir yürüyüş yapılacak. Kortej, Şişli’den Dolmabahçe’ye kadar yürüyecek.

SAMSUN’A GEMİYE ÇIKARTILACAK
TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın başkanlığında oluşturulacak bir grup, Atatürk’ün Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkışını simgeleyen şekilde gemiyle Samsun’a çıkarma yapacak. Gemide tiyatro sanatçıları, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe gibi yakınları da yer alacak.

HADİSE’Lİ KONSER
Samsun’da yine bir dizi etkinlikle Atatürk’ün Samsun’a çıkışı kutlanacak. Samsun Valiliği’nin de katılacağı etkinlikler kapsamında bir de konser verilecek. Euorovision Şarkı Yarışması’na “Düm Tek Tek” adlı parçasıyla katılacak olan Hadise’nin Samsun’da gençlere konser vermesi de planlanıyor.

KONGRELER YAPILACAK
Yine etkinlikler kapsamında Amasya Tamimi, Erzurum, Sivas Kongreleri tiyatro sanatçıları eşliğinde düzenlenecek mizansenlerle canlandırılacak. Bu etkinliklere yine TBMM Başkanı Köksal Toptan ve milletvekilleri eşlik edecek. Etkinlikler Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, 23 Nisan 1920’de Meclis’in açılışına kadar devam edecek. Ankara’da ardından uluslar arası bir sempozyum gerçekleştirilecek. 23 Nisan 2010’a kadar düzenlenecek etkinliklerle 90 yıl önce yaşananlar Türk gençlerine anlatılmaya çalışılacak.