BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,80
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Baykala eyvah çekti!

Erdoğan, Aydın'da MHP ve CHP'ye çattı! CHP'ye öyle sözler söyledi ki Baykal çıldıracak, Bahçeli ise TOKİ'yi konuşacak.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, ''Atatürk hayatta olsa, 'Benim partim eyvah kimlerin eline düştü' derdi. Ben bunu görüyorum'' dedi.

Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Erdoğan, Türkiye'de artık uluslararası toplantılarda ''sus pus oturan bir hükümet bulunmadığını, dünyanın değişik yerlerinde arabuluculuğuna başvurulan, komşularıyla dost bir ülke haline geldiklerini'' ifade etti.

Aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, şunları söyledi:

''Aydın'ın güzel bir sözü var. 'Darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz.' Bunlardan da idareci olmaz. Olay bu kadar basit. Biz hayal dünyasında gezmiyoruz, yaptıklarımızı konuşuyoruz. Sizin bir dikili ağacınız var mı ey Bahçeli, ey Baykal? Ne yaptınız siz yıllar yılı?

Baykal diyor ki, 'Cumhuriyet'ten daha eskiyiz.' Tamam eskisin de ne yaptın? Eski olman bizim işimize yaramıyor ki. 'Eskiye rağbet olsaydı...' mı? Biz gene öyle demeyelim de... Şöyle diyelim, eski olman sana ne kazandırdı? Arada sırada çıkıyor diyor ki, 'Sıkılır insan artık, bu parti Atatürk'ün partisi, Atatürk'ün partisine hakaret ediyorlar.' Değerli arkadaşlar zaten Atatürk hayatta olsa, 'Benim partim eyvah kimlerin eline düştü?'derdi. Ben bunu görüyorum. Niye? Çünkü Atatürk ebediyete intikal etti, ilk yaptıkları iş ne oldu? Paraların, posta pullarının üzerinden devlet dairelerinin duvarlarından Atatürk resmini kaldırdılar, merhum İnönü'nün resmini koydular. Bunlar Atatürkçü filan değil, Atatürk'ün üzerinden geçinenler. Bunların durumu bu. Bunu iyi anlamamız lazım. Gerçekçi, dürüst davranmıyorlar sadece üzerinden geçiniyorlar. Yaptıkları iş bu.''

Erdoğan'ın Bahçeli'ye yönelik ağır eleştirileri haberin devamında...

[PAGE]

MHP'Lİ BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kendisini ''uçağa fazla biniyor diyerek eleştirdiğini, bunu da daha fazla harcırah almak için yaptığına ilişkin iddialarda bulunduğunu'' ifade eden Erdoğan, Bahçeli'nin 3,5 yıllık başbakan yardımcılığı döneminde sadece 3 ülkeye gittiğini beyan ettiğini anlatarak, ''Dünyayı dolaşacaksın ki dünya da sana gelsin, sen gitmezsen kimse sana gelmez. İhracat böyle patladı. Bu ülkenin 81 vilayetine gittin mi peki onu söyle. Sen nasıl siyasetçisin?'' diye sordu.

''VALİLERE SAYGISIZLIK YAPMA''

Erdoğan, kendisinin bir süre önce ''Valilerimi yedirtmem'' sözlerine CHP Genel Başkanı Baykal'ın, ''Vali yemekten anlamam, ancak höşmerim yerim'' dediğini, kendisine afiyet olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

''Sen onu yemeye devam et ama valilere saygısızlık yapma'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Son zamanlarda dili de çok bozuldu. Stresi, gerilimi iyice arttı. Bak Sayın Baykal Aydın'dan sana sesleniyorum. Sana bir arkadaş olarak sesleniyorum. Kabul etmeyebilirsin beni, o ayrı mesele. Buradan bir tavsiyem var. Sana diyorum ki, çocukların ahlakını bozuyorsun. 'Yahu telefonda bile iktidara rahat küfredemeyeceğim. Birbirimize ağız tadıyla küfredemiyoruz' diyor. Yahu bunu bir genel başkan söyler mi, politikacı söyler mi? Ama söylüyor. Ben de diyorum ki, hiç olmazsa gece 12'den sonra yap bu işleri, çocuklar dinlemesin. Veya şifreli yayında yap, çocuklar dinlemesin. Çocukların ahlakını bozuyorsun. Millet bunu iyi tanısın. İyi tanısın ki kimin peşinde olduğunu anlasın.''

''Milletin kimi başbakan seçeceğini bildiğini, adam gibi adamı başbakan yaptığını, dün dündür bugün bugündür diyenlerden bu milletin çok çektiğini'' ifade eden Erdoğan, bu ülkenin, bu anlayışla nerelere geldiğini milletin iyi bildiğini kaydetti.

Aydın'da yapılan hastane, sağlık ocağı ve diğer sağlık tesisi yatırımları hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, yapımı devam eden Merkez Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin gelecek yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan TOKİ'yi savunurken MHP'yi neyle suçladı? Haberin devamında...

[PAGE]

TOKİ'NİN YATIRIMLARI

TOKİ'nin projeleri hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, yeni bir uygulamayla hiç geliri olmayan yoksul kesime 45 metrekarelik daireler yapılacağını, peşinatsız ayda 100 milyon taksitle 20 yıl vade uygulanacağını ifade etti.

''MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'iktidara geldiklerinde ilk iş olarak TOKİ hesaplarını kontrol altına alacaklarını' söylediğini'' dile getiren Erdoğan, ''Sen o iktidarı daha çok beklersin. Sen önce 99 depremindeki olayların hesabını verdin mi yahu... Milletin nezdinde o hesabı verdin mi? Bıraktığınız açıkları biz kapattık, hala kapatmaya devam ediyoruz. İnsan insaf eder bu TOKİ 6-7 senede 346 bin konut inşaatı yapmış, bunun 246 binini teslim etti. Senin selam durman lazım, selam. Hangi devirde bu olmuş? TOKİ'nin tarihinde bu var mı, sana bağlıydı ne yaptın?'' diye konuştu.

NOTLAR

Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü Aydınspor kaşkolunu takarak yaptı. Erdoğan, ''Beşiktaş'ın değil ha, Aydınspor'un atkısı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile miting meydanına gelirken ve miting sonrasında Başbakanlık otobüsünden vatandaşları selamladı.