BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.409,45
HABER /  GÜNCEL

Savcı gösterdi kanı dondu

Alevi önderlerinden Ali Balkız, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

Abone ol

On beş gün önce Savcı Zekeriya Öz ile görüşen ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Ergenekon'un suikast planlarını görünce ürperdiğini söyledi.

Balkız, "Evimin fotoğrafını, krokisini, 9 kişiyi, patlayıcıyı kimin temin edeceğini ve düzeneklerini gördüm. O anda aklıma Mumcu ve Hablemitoğlu'nun karanlık güçlerce katledilişi geldi." dedi.

Ergenekon terör örgütü (ETÖ) belgelerini gören, fikir değiştiriyor. Zanlılardan eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel ve araştırmacı Erhan Göksel'den sonra örgütün suikast planladığı Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız da 'Ergenekon belgelerini' görünce dehşete düştüğünü açıkladı.

TÜRKİYE BU OYUNA GELMEYECEK

ETÖ'nün kendisine yönelik suikast planı ortaya çıkan ABF Başkanı Balkız, 15 gün önce Savcı Zekeriya Öz ile görüşmesinde, bu planları görünce kanının donduğunu söyledi. Balkız, Alevi ve Sünnileri birbirine düşürme senaryoları için, "Artık Türkiye bu oyuna gelmeyecek." dedi. Alanya'da bir panelde konuşan Balkız, ETÖ'nün planını savcılıktaki belge ve bilgilerden öğrendiğini anlattı. Adalete güvenmek gerektiğini belirten Balkız, belgeleri görünce yaşadığı dehşeti şöyle anlattı:

KROKİYİ VE PLANI AYRINTILARIYLA GÖRDÜM

"Belgelerde evimin fotoğraflarını, krokisini, geliş-gidiş yollarımı, görevlendirilmiş 9 kişiyi, kimin patlayıcı temin edeceği, kimin düzenek yerleştireceği, kimin patlatacağı gibi bir düzenek gördüm. O anda aklıma Uğur Mumcu, Hablemitoğlu ve Bahriye Üçok'un karanlık güçler tarafından katledilişi geldi." ETÖ soruşturmasının son dalgasında tutuklanan suikast timlerinin hedefindeki isimlerden birinin de ABF Başkanı Balkız olduğu ortaya çıkmıştı. Balkız gibi zanlı Tümgeneral Şenel de, "Bana gösterilen belgeleri gördükten sonra ürperdim. Örgütün varlığına inandım." demişti.

SAVCI BANA "HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN" DEDİ

Savcının kendisine 'geçmiş olsun' dediğini aktaran Balkız, Savcı Öz'e "Evet herkese, hepimize geçmiş olsun." cevabını vermiş. Ergenekoncuları 'Alevi-Sünni çatışması çıkartacaklardı' diye anlatan Ali Balkız şöyle konuşuyor: "Muratları Alevi Bektaşi örgütünün yöneticilerini, sözcülerini, önderlerini katlederek, Sünniler ile Aleviler arasında bir kargaşa oluşturmak. Bu çok gerilerde kaldı. Aleviler de Sünniler de çok önemli deneyimler edindi. Evet, çok provokasyona geldikleri, çok dolduruşa getirildikleri oldu. Herkes bundan çok önemli sonuçlar, dersler çıkardı. Ülkemizde böyle şeyler bir daha olmaz."