BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AKPli Arzu eskiden solcuymuş!

AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu'nun PKK'lı akrabaları varmış! Arzu öğrenciyken solcu olmuş hatta bu nedenle vurulmuş bile.

Abone ol

Balçiçek Pamir’le Söz Sende programının bugünkü konuğu AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı ve Diyarbakır milletvekili Kutbettin Arzu’ydu. Arzu, Başbakan Erdoğan’ın “Atom karınca” tanımlamasını anlattı.

Ahmet Türk’ün kendisiyle ilgili “Bugüne kadar Kürtlerle ilgili ne yapmış? Meclis’te bir kere kürsüye çıktı o da yemin etmek için” eleştirilerini hatırlatan ve Meclis’te neden konuşmadığını soran Balçiçek Pamir’e, Arzu’nun yanıtı şöyle oldu: “Kendimi ön plana çıkarmayı sevmiyorum”

"ESKİDEN DAĞDA AKRABAM VARDI"

Dağda akrabası olup olmadığı sorusunu “Eskiden vardı” , cezaevinde akrabaları olup olmadığı ile ilgili soruyu da “Birkaç tane var” diye yanıtlayan Kutbettin Arzu, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’le ilgili düşüncelerini de “Kendi dışındaki hiçbir şeyi kabul etmeyen bir anlayışa sahip” diyerek anlattı. Baydemir ve DTP’nin gerilimden beslenen anlayışa ve bu tür insanlara prim vermemesi gerektiğini söyleyen Arzu, Kürtçe yayın yapan TRT Şeş’in bile tepki çektiğini ve bu tepkilerden beslenenlerin TRT Şeş’i meydanlarda yuhalattıklarını söyledi. Kendileri dışında barış için adım atılmasını hazmedemeyenler olduğunu da belirten Arzu başkan seçildiği takdirde hedefinin Diyarbakır’ı Paris yapmak olduğunu söyledi.

"SOLCUYDUM VURDULAR"

Arzu ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarında her iki görüşten de arkadaşları olduğunu, bu arkadaşları yüzünden bir dönem “solcu” olduğunu ve çatışmalar sırasında bir kaza kurşunu ile başından yaralandığını ama ailesi üzülmesin diye kimseye söylemediğini de anlattı.

Bir zamanlar siyasete girenler için üzüldüğünü ve aslında aklında hiçbir zaman siyaset olmadığını da söyleyen Arzu, kendisine “Diyarbakır’ın Turgut Özal’ı” denmesinin sebebini de şöyle açıkladı: “Övünmek gibi olmasın, biraz zekiyimdir de…”

Diyarbakır’ın en büyük sorununun “kadın” olduğunu ve kadınların yarıdan fazlasının okuma-yazma bile bilmediğini anlatırken araya giren Balçiçek Pamir’in “Sizin eşiniz çalışıyor mu?” sorusuna “Hayır, dört çocuğa bakmaktan fırsat mı kalıyor?” diye cevap verdi. Pamir’in “Erkek çocuğunuz olsun diye mi dört tane çocuk yaptınız?” sorusuna Kutbettin Arzu esprili bir yanıt verdi: “Hayır, vakit olursa beşinciyi de istiyoruz inşallah”