BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Toplu taşıma araçlarını kullanın çağrısında bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İETT otobüslerinin hizmete alım töreninde konuştu. <br/>Erdoğan, "İstanbul halkı bizi hiçbir zaman iktidarda...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İETT otobüslerinin hizmete alım töreninde konuştu.
Erdoğan, "İstanbul halkı bizi hiçbir zaman iktidardan indirmedi. Çünkü biz sloganların iktidarı değiliz. Biz milletin hizmetkarıydık böyle çıktık yola. Yapılanlar yapılacakların teminatıdır. İstanbul’da ulaşıma yaptığımıza değinmeden önce. Biz hiç kimsenin harcamalarına mülk edinmesine karışmadık. Devletin böyle bir yetkisi yoktur. Biz size sadece bir tavsiyede bulunduk. Otomobille olan ilişkimizi ulaşım alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Biz vatandaşı korumak gerekli uyarıları yapmak zorundayız. ithal araçlar nedeniyle Türkiye’nin çok önemli kaynakları yurt dışına akıyor. Cari açıkta bir büyüme oluyor. Ulaşım alt yapısını yatırım yapıyoruz. Trafikte artan araç sayısı nedeniyle zamanımız trafikte geçiyor. Sinirler yıpranıyor. Trafikte her araçta tek bir kişi var. Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz. Özellikle yakıt noktasında zengin değiliz. Bazı hatlarda otobüsler, metro boş giderken aynı güzergahta özel araçta tek kişi görüyoruz. Biz dışarıdan petrol ithal ediyoruz. Toplu taşımaya yönelmek özel araçları kullanmak noktasında hassas olmamız gerekiyor" dedi.

"YATIRIMLARIMIZI HIZ KESMEDEN SÜRDÜRECEĞİZ"
"1994 yılında başladığımız yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz" diye konuşan Erdoğan, "İstanbul’da daimi olarak mevcut sıkıntıyı görmemezden gelemeyiz. Biz durmadık. Bozulan araçlara yönelik tedbirler aldık buna rağmen eski araçlarla yola çıkanlar var. Büyükşehir olarak İstanbul Emniyeti Büyükşehir Belediyesi el ele vererek tam koordinasyon sağlayarak trafikteki aksamaları çözüme kavuşturacağız. Metro projelerimiz tek tek tamamlanıyor. Demiryolu metrobüs çalışmalarımız tek tek tamamlanıyor. Bizim iktidarımızdan önce İstanbul’da tüneller mi, metro mu, metrobüsler mi, klimalı otobüsler mi vardı? Benden önceki belediye döneminde CHP’li belediye vardı. Biz o dönemleri yaşayarak geldi. Modern dünya toplu taşıma araçlarına ilgi duyan dünyadır" ifadelerini kullandı.
(İHA)