BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da 10 kilometrelik araç trafiği

Bolu'da Yeniçağ ve Gerede gişeleri önünde, bayram trafiği nedeniyle 10 kilometrelik kuyruk oluştu.

Abone ol

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin dün akşamdan başlattıkları trafik yoğunluğu bu sabahtan itibaren doruğa ulaştı.

TEM Otoyolu'nun Bolu ve Gerede istikametinde 15 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. İstanbul'dan Anadolu yönüne doğru TEM ve D-100 Karayolu ile Eskihisar'deki feribot iskelesinde de büyük bir yoğunluk görüldü.

DÜN AKŞAM BAŞLADI VE...

Trafikteki dün akşam başlayan yoğunluk, gece yarısına kadar devam etti. Bu sabah ise, TEM ve D-100 Karayolu'nda İzmit yönüne doğru araç akını başladı. TEM'de Çamlıca gişelerinden girerek Yalova- Bursa ve İzmir yönüne gitmek isteyen araç sürücüleri, Gebze Bayramoğlu gişelerinden Eskihisar Feribot iskelesine geçti. İDO'nun Yalova Topçular ile karşılıklı 17 feribot çalıştırmasına rağmen saat 10.00'dan itibaren iskele meydanında kuyruklar uzamaya başladı.

İZMİT KENT İÇİ TRAFİĞİ FELÇ

Burada sıra beklemek istemeyen Yalova yönüne gitmek isteyen araç sürücüleri TEM'in batı turnikelerinden D-100 Karayolu'nun İzmit geçişine girince, İzmit kent içi trafiği adım adım ilerlemeye başladı. İzmit'te şehir içinde çok sık trafik lambası bulunması, ayrıca Kandıra Kavşağı olarak adlandırılan bölgede üstgeçiş inşaatı nedeniyle yolun daralması trafiğin tıkanmasında etken oldu.

TEM'de İstanbul-İzmit arasında zaman zaman meydana gelen küçük hasarlı kazalara, 5 kilometrede bir hazır bekletilen trafik ekipleri zamanında müdehale ederek yolu kısa sürece açmaya çalıştı. Trafikteki bu yoğunluğun akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.
 

BOLU'DA 15 KM ARAÇ KUYRUĞU

9 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için gece saatlerinde İstanbul'dan yola çıkan tatilciler, Bolu'ya geldiklerinde çileyle karşılaştı. 8 saat süren yolculuğun ardından bugün öğle saatlerinde Bolu'ya ulaşan sürücüler, Gerede gişelerinde yoğun trafiğe takıldı.

TEM Otoyolu'nun Yeniçağa gişelerinden Gerede gişelerine kadar olan 15 kilometrelik yolda trafik kilitlendi. Zaman zaman duran trafik, polis ekiplerinin çabalarıyla açıldı. Saatlerce kuyrukta bekleyen tatilciler, yol kenarlarında mola vererek dinlendi.

Binlerce araç sürücüsü Gerede gişelerinden Karadeniz yoluna girebilmek için saatlerce kuyrukta beklerken, bazı yolcular bilinçsiz sürücülere isyan etti.