BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  DÜNYA

Hayvan pazarından ilginç görüntüler

Kurban Bayramı’na az bir süre kala Erzurum Hayvan Pazarı’nda yoğunluk yaşanırken; kaçan danalar, çuvallanan koçlar ilginç görüntüler oluştur...

Abone ol

Kurban Bayramı’na az bir süre kala Erzurum Hayvan Pazarı’nda yoğunluk yaşanırken; kaçan danalar, çuvallanan koçlar ilginç görüntüler oluşturdu.
Yakutiye ilçesi Kombina Caddesi üzerinde kurulan hayvan pazarında kurbanlıklar görücüye çıktı. İlçelerden de getirilen kurbanlıklar, hayvan pazarını doldurdu. Pazar, kurbanlık almak için vatandaşlarla adeta dolup taştı. Hayvan pazarında kaçan danalar yeni sahiplerini peşlerinden koşturdu. Aldıkları kurbanlık danaları kaçıran vatandaşlar bir süre yakalamak için pazar içerisinde koşturdu. Bazı kurbanlık koçların ise kaçmamaları için çuvallara konulması dikkat çekti. Gazetecilerin çekim yaptığını gören hayvan sahipleri, daha sonra çuvalları keserek koçların serbest bıraktı.
Öte yandan; Erzurum Hayvan Pazarı’nın en ilgi çekicisi ise 2 ton ağırlığındaki ‘Paşa’ isimli boğa oldu. Hayvan Pazarı’nın en büyük boğasını almak için birçok vatandaş sıkı pazarlığa koyuldu. ‘Paşa’ isimli boğanın sahibi Ömer Atmaca, “Bu boğa hakiki yerli. Erzurum’un Dadaş boğası. Pazarın en büyüğü” dedi.
(İHA)