BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bahçeli’den Engin Alan değerlendirmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Engin Alan’la ilgili açıklamaları üzerine, “Birçok huku...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Engin Alan’la ilgili açıklamaları üzerine, “Birçok hukuk yolu kullanıldıktan sonra kesinleşirse, bu görev bir partinin Genel Başkan Yardımcısına değil Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına düşer. Bu görevi zannediyorum yılların siyaset adamı olarak Cemil Çiçek değerlendirecektir” dedi.
MHP Genel Merkezinde ‘ Siyaset ve Liderlik’ Okulunun 9. dönem açılışına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ‘AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in tutuklu MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde yaptığı açıklamaları’ hatırlatması üzerine Bahçeli, “Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararı vermiş. 10. Ağır Ceza’dan gelen karar doğrultusunda devam etti. Şu an hepinizin bildiği sayıda çok ağır cezalar verildi. Bunların bir tanesi milletvekili olan, İstanbul’da seçilmiş olan asker ve siyaset adamı olarak toplumda kabul gören Korgeneral Engin Alan Bey’dir. Millet iradesi ile seçildi ve bu mahkeme süresi içerisinde suçsuz olduğu kanaatindeyiz. Ama bu mahkeme sonuçları bu şekilde gelişmiştir. Şimdi süreç tamamlanmış mıdır? Bu sorunun cevabını özellikle ülke yönetimde bulunan iktidar mensupları erken konuşarak yargının suçlamalarını siyasette devam ettirme hatasına düşmemeliler. Birçok hukuk yolu kullanıldıktan sonra kesinleşirse, bu görev bir partinin Genel Başkan Yardımcısına değil Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına düşer. Bu görevi zannediyorum yılların siyaset adamı olarak Cemil Çiçek değerlendirecektir ve ona göre bir karar verecektir. Şimdi neyi tartışıyoruz. 237 insanımızın değerli komutanların ağır cezalarla mahkûm edildiği ortamda tartışmayı siyasi iktidar neden yapar. Bu anlamsız tartışmalar Türkiye’de; kaos, kriz, kargaşa ve öfke birikimi sağlamaktan başka bir fayda getirmez. Herhalde AK Parti Türkiye’yi kargaşaya kapılması, kaos yaşaması, kriz içerisinde boğuşması ve toplumum öfkelendirerek kamplaşmaları gerginleştirmesi yoluyla siyasi iktidarın gücünün de kullanarak kendileri gelecek tayin etmektedirler. Ancak sonları hüsran olacaktır” ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN’IN ’ULUSALCILIK’ KONUSUNDA HİÇBİR BİLGİSİ YOKTUR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakanın ’ulusalcılık’ konusunda hiçbir bilgisi yoktur. Bilgisi olmayan konuda da fazla bilgiçlik taslamasın. Yarın, kendisi bizden daha fazla ’ulusalcı’ olursa da şaşmayın, çünkü siyasi hareketlerinde hangi gün neye iltifat ediyorsa çıkarı olarak görmektedir" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen ’Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 9. dönem açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ’Fethiye Belediye Başkanı’nın bayram kutlaması vardı. Afişte Kürtçe kelimeler vardı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz’ sorusuna Bahçeli, "O arkadaşımız yanlış bir yola sürüklenmiştir. Nasıl bu hataya düşmüştür, orasını kestiremiyoruz ama uygulamalar MHP’nin ilke ve görüşleriyle, Türk milletinin anayasasının ilk dördüncü maddeleriyle bağdaşmayan bir hatadır. İhraç kararıyla Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Şimdi, Adalet ve Kalkınma Partisi mi, BDP mi aynı afişleri kullanır, o da onun takdiridir" cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin, ’Anayasa Komisyonu’nda 60 maddede uzlaşma sağlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ’Gelin bunların Meclis’ten geçirelim’ dedi. AK Parti de 4 partinin uzlaşmasına önem verdiğini açıkladı. Neler söylersiniz’ sorusunu Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye’nin bölünme sürecini toptancı hareketlerle ’paketleyip’ toplumun huzuruna çıkartıyor. Anayasayı parça parça ’perakende’ usulle getirmenin bir anlamı yok. O bakımdan MHP Anayasa Komisyonu’nun hayırlı bir kuruluş olarak görev üstlendiğini görmekte ve bilmekte. Toplumun beklentilerine cevap verecek bir anayasa değişikliğini sonuna kadar sürdürmekte fayda görmektedir. Zannediyorum, uygulamada arkadaşlarımız bu noktada hareket edeceklerdir ama bundan MHP’nin bu tavrından rahatsız olan insanlar kendi amaçları doğrultusunda bir anayasa değişikliği istiyorlarsa Uzlaşma Komisyonu masasından kalkarlar Meclis’teki ittifaklarıyla istediği anayasa değişikliğine gidebilirler. Sonunda takdir milletimizin olacaktır. MHP, masada devam etmeyi, anayasanın her maddesi üzerindeki görüşlerini kamuoyuna aktarırken tarihe kayıt düşmeye gayret göstermektedir" şeklinde cevapladı.
(İHA)