BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Topkapı kebap kokusundan kurtuluyor

Topkapı Sarayı’nın denize bakan kısmındaki lokonta ve çay bahçeleri yıkılacak.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde Topkapı Sarayı’nın da bulunduğu Sur-u Sultani içinde lokanta ve çay bahçelerinin yaptığı çıkma yapılar yıkılırken, askeri depo olarak kullanılan tescilli tarihi 4 yapı eski günlerine dönmeyi bekliyor.

Star gazetesinin haberine göre, sarayın Mecidiye Köşkü çevresinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yaklaşık 40 yıldır burada hizmet veren Konyalı lokantasının zaman içinde çevresine taştığını anlattı.

OSMANLI TADI HİSSEDİLECEK

Konyalı Lokantası’nın Gülhane girişine taşınabileceğini, eski yerinde sadece Osmanlı tadı alınabilecek içecekler bulunacağını anlatan Günay, ‘’Kebap, köfte kokusu olmayacak burada. Burası geleneksel Osmanlı tadı hissedebileceğiniz şerbetler, çay, kahve, belki bir soğuk sandviç onunla yetinecek. Yiyecekler birinci avluya gidecek’’ dedi.

Hedef 5 milyon ziyaretçi

Askeri depo ve çay bahçesinin de kaldırılacağını belirten Günay, Topkapı Sarayı’nın halen 2,5 milyon olan ziyaretçi sayısını da 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Topkapı Sarayı satış mağazalarının da yenilendiğine dikkati çeken Günay, “Şu anda sadece satış mağazalarımızı özelleştirdik” diye konuştu.