BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karaisalı Belediyesi her ay zarar ediyor

Karaisalı İlçe Belediye Başkanı Babacan Durak, İller Bankası'ndan her ay 28 bin lira aldıklarını buna karşılık aylık 80 bin lira giderleri olduğunu söyledi.

Abone ol

Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, aradaki açığı, emlak, petrol istasyonu, TEDAŞ, postane, orman ürünleri satışları gibi çeşitli gelirlerle hem açığı kapattıklarını hem de hizmet verdiklerini bildirdi.

Belediyeyi devraldıklarında eski Başkan Hasan Hüseyin Kuşçu döneminde, belediyeye ait gayrimenkul ve araç satımı ile 975 bin liralık kazanç elde edilmesine rağmen 2 milyon 600 bin lira borç bırakıldığını ifade eden Durak, "Satılan mülklerle birlikte 3 milyon 575 bin lira para dönmüş ve bu paralarla birlikte İller Bankası ve Beldes'ten gelen aylık paralarda ortada yoktur. Bu paralarla ilçeme yapılan gözle görünür tek hizmet Belediye Düğün Salonu'dur. Bu düğün salonu da İller Bankasından kredi alınarak yapılmıştır ve borçlarını ise biz ödüyoruz" dedi.

Karaisalı merkezinde Ali Durak Caddesi, Stadyum Sokak, Kara Aziz Sokak, Afet Evleri, Orman İşletme Sokak, Hilmi Çopuroğlu Caddesi, Şehit İstihkam Er Kasım Şeraslan Sokak, Zamir Genç Caddesi, Abdullah Faik Çopuroğlu Caddesi, Mehmet Hamdi İzgi Caddesi, Şehit J. Er Durmuş Sarıçam Sokak, Şehit Mehmet Çalışkan Sokak ile Çatalan'daki Cevherli Mahallesi ve Sarımehmetli Mahallesi'nde asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandığını kaydeden Durak, "Diğer sokaklarımız ve caddelerimizin yolları imkanlar dahilinde hızlı bir şekilde yapılmaya çalışılacaktır.

Kuvayı Milliye Caddesi ve Atatürk İlköğretim Okulu yolları ise ASKİ Genel Müdürlüğünce yapılacak olan altyapı çalışmaları sonucunda yapılmaya başlanacaktır. İlçemizde daha önce söz verdiğimiz gibi halkımızı çamur ve tozdan kurtarmak amacı ile yollar asfaltlanmaktadır"
şeklinde konuştu.