BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Anız yakanlara çok önemli uyarı!

Silopi ilçesinde Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği ilçe merkezindeki işlek noktalara 'anız yakmayın' uyarılarının yer aldığı afiş astı.

Abone ol

Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği (SİLKOR-DER) Başkanı Nasır Özden çiftçilerin bilinçsizce çıkardığı anız yangınlarına dikkat çekmek için şehrin belirli noktalarına afiş astıklarını söyledi.

Özden, "Buğday-arpa hasadı sonrası anız yakılması bölgemizde olduğu gibi ilçemizde de yıllardır devam etmektedir. Çiftçilerimiz anızı neden yakarlar bunu çözmekte zorlanıyoruz.

Çünkü anız yakma ile topraklarına hiçbir şey kazandıramadıkları gibi tam tersi çok zarar vermektedirler. Anız yangınları, hem tarlanın
verimini düşürüyor hem de çevreye tehlike saçıyor. Bilmeden toprak verimliliğini düşürmektedirler. Modern tarımda anız yakmaya yer yoktur" dedi.

Özden, çiftçilerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğine işaret ederek, "Tabii bu konuda sadece çiftçi kardeşlerimizi suçlamak yerinde değildir. Bu konuda ilgili kamu kuruluşları da gerekli bilgilendirmeleri yapmalıdır" diye konuştu.