BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Artvin'in yaşlılar korosu mest etti

Kültür-Doğa turizm sempozyumuna ev sahipliği yapan Artvin'de yaşlılar korusunun konseri mest etti.

Abone ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Doğu Karadeniz'de turizmi geliştirmek ve mevcut imkanları değerlendirmek amacıyla düzenlenen ''Kültür-Doğa Turizmi Sempozyumu'' kapsamında kente gelen turizmciler, inceleme gezilerini sürdürdü.

Gruptakilerin ilk durağı Borçka ilçesi oldu. Tarihi köprü kenarında fotoğraf molası veren gruptakiler, daha sonra Karagöl Milli Koruma Alanı'na geçti.

İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, burada yaptığı konuşmada, milli parka gelen ziyaretçi sayısı ve yapılan alt yapı çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdi. Milli parkın yaklaşık 1-2 kilometre aşağısına bir kamp alanı kurmayı düşündüklerini belirten Boz, bölgeye yöreye uygun mimari yapıda, bungalov tipi yapıların inşa edilmesinin önerildiğini bildirdi.

BURASI KÜÇÜK TÜRKİYE

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da Artvin'e ''küçük Türkiye'' dediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Neden böyle diyoruz. Avrupa'da yaklaşık 12 bin bitki türü var. Türkiye'de 10 bin 700, Artvin'de ise bin 108 bitki türü var. Biyolojik çeşitlilik açısından Türkiye'nin küçük misali gibi. Burada yaklaşık 60 milyon metreküp orman varlığı var. Her yıl l milyon metreküp artım oluyor Artvin ormanlarında, artımın yüzde 20'sini bakım ve gençleştirme gayesiyle alıyoruz. Yanlış anlamaları düzeltmek adına özellikle belirtiyorum biz bunu sadece bakım amacıyla yapıyoruz.''

YAŞLILAR KOROSU SAHNEDE

Konuşmaların ardından gruptakiler, Borçka ilçesine bağlı Efeler köyüne geçti. Daha sonra Camili (Macael) köyüne gelen gruba, burada Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı.

Yemlihalıoğlu ile Ulusoy, Camili Köyü Yaşlılar Korosu'nun konseri ile karşılandı. İzleyenlerce ilgiyle izlenen konserde, koronun elemanları şarkılarını seslendirirken, Kafkas dansından da küçük kesitler sundu. Daha sonra akordiyon eşliğinde hep birlikte horon oynayan koro elemanları ve gruptakilere Yemlihalıoğlu ile Ulusoy da eşlik etti.