BIST 10.038
DOLAR 32,37
EURO 34,84
ALTIN 2.400,27
HABER /  GÜNCEL

CHP'den Burhan Kuzu'ya zayıf not

"Referanduma giden bir metne mahkeme bakamaz" diyen Kuzu'ya CHP'li Şahin Mengü'den Anayasa notu var.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi’nin kararına yönelik tartışmalar sürüyor. CHP’li Mengü, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun, referanduma giden bir metne bakılamayacağı sözlerine sert çıktı. Mengü, “Bunu Hukuk Fakültesi birinci sınıfta söylese sınıfta kalırdı” dedi.

Kuzu Anayasa değişikliğiyle ilgili mahkemenin şekil yönünden inceleme kararını eleştirmiş, “Anayasa Mahkemesi referanduma giden bir metne bakamaz. Başında bakamaz çünkü, bu henüz kanunlaşmadı, tamamlanmadı. Kabulden sonra da bakamaz çünkü, bütün şekil eksikliklerini millet gidermiş olur” demişti.

KUZU SINIFTA KALIRDI

Kuzu’nun bu sözleri CHP’nin hukukçu milletvekili Şahin Mengü’nün tepkisini çekti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kuzu için, “Bu sözleri hukuk fakültesi birinci sınıfta söylese sınıfta kalırdı” diyen Mengü, “Sayın Kuzu referanduma gitmiş kanuna bakamaz diyor. Daha önce referanduma giden bir kanunda iktidar bir değişiklik yapmadı mı. Referandum yürürlüktür. Bu süreçte bakılmasında hiçbir sorun yoktur” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARLARI SİYASİDİR

Mengü Anayasa Mahkemesi’nin siyasi karar verdiği yönündeki eleştirilerine de tepki gösterdi.
Anayasa Mahkemesinin kararlarının siyasi olmadığının altını çizen Mengü, “Ancak şunu görmek gerek. Evet Anayasa Mahkemesi kararları siyasi değildir. Ama bütün kararları siyasi sonuçlar doğurur, siyaseti etkiler nitelikte kararlardır. Bu Türkiye’de değil dünyanın benzer ülkelerinde de böyledir."