BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çaldılar, öldürdüler, yakalandılar!

Çaldıkları araçla alkollü dolaşan hırsızlık zanlıları, kaza yaparak bir kişinin ölümüne neden oldu.

Abone ol

Çaldıkları araçla alkollü dolaşan hırsızlık zanlıları, kaza yaparak bir kişinin ölümüne neden oldu. Söz konusu kişiler olayın ardından yakalandı.

Çankaya Birlik Mahallesi'nde A.T. adlı vatandaşın evine giren hırsızlar, evde bulunan altınları çaldı. Evden masa üzerindeki araç anahtarını da alan zanlılar daha sonra evin önündeki araca binerek kaçtı.

Zanlılar, çaldıkları altınları Ulus'ta bir kuyumcuya sattı. Elde ettikleri para ile bar ve gazinoları gezen hırsızlık zanlıları sabaha karşı İncesu Caddesi üzerinde seyir halinde giden ve emekli muhasebeci Mustafa Coşkun'un (60) kullandığı araca çarptı. Şehirlerarası yoldan AŞTİ'ye gelen misafirini almak için evinden ayrılan Coşkun, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kazanın ardından olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarından yararlanarak kazaya karışan çalıntı arabayı belirledi. Yapılan operasyon sonucu hırsızlık zanlıları Ümit K. (21), Ömer K. (22), Mehmet K. (19) ve Sefer K. (37) adlı kişiler yakalandı. Soyadları farklı olan ve aralarında akrabalık bağı bulunmayan hırsızlık zanlılarının kaza sırasında alkollü oldukları bildirildi.

Hırsızlık zanlılarının çaldığı altınları satın alan kuyumcu Ö.M de gözaltına alındı. Kuyumcuda yapılan aramada ruhsatsız olduğu bildirilen 5 tabanca ele geçirildi. Tabancalardan ikisinin gaz tabancası olduğu, ancak namlusunun değiştirilerek, gerçek mermi atar hale getirildiği belirlendi. Tabancalar kriminal incelemeye alındı.