BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.407,56
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçeli Stoch'un artıları ve eksileri

Fenerbahçe Twente'nin Slovak futbolcusu Stoch'u aldı. Ancak spor kamuoyu için kapalı kutu...

Abone ol

Slovak oyuncu Stoch seri ama zayıf bir futbolcu.. Milliyet yazarı Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın elinden kaptığı sol kanat oyuncusunu yazdı. Tavşan adımlı ve seri olarak nitelediği futbolcu için bakın nasıl bir değerlendirmede bulunuyor?

(...)Stoch’u 2008-09’da kısa sürelerle Chelsea’de izlediğimizde hızıyla etkilemişti; geçen yıl Twente’de daha akıllı bir oyuncuya dönüşmeye başladığını gözlemledik. Steve McClaren, 21 yaşındaki oyuncuya hemen her maçta sol (bazen sağ) açıkta görev verdi ve Stoch da Hollanda şampiyonluğuna giden yolda önemli katkı yaptı. Topla çok süratli, küçük tavşan adımlarıyla kısa mesafede hızlanabilen ve kolay çalım atabilen bir oyuncu.

Stoch’un, Türkiye’de oynayacak olması heyecan verici, eminim sezonda 10 asist ortalaması yakalayacaktır, ama bir-iki endişemiz de var: Twente 4-3-3 oynuyordu ve öndeki Ruiz-NKufo-Stoch üçlüsünün defansa çok katkı yapmaları gerekmiyordu. Oysa Fenerbahçe’nin Alex’li 4-4-1-1 düzeninde kanat oyuncularının savunmaya daha fazla yardım etmesi gerekiyor.

Stoch’la ilgili ikinci handikapsa fizik olarak biraz zayıf olması. Türkiye’de, Hollanda’ya göre çok daha sert futbol oynanıyor ve yüz altmış sekiz santimlik ufacık bir adamı bu savunmalar çok yıpratabilirler.