BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Topbaştan CHPye yaylım ateş

Kadir Topbaş, CHP'nin muhalefet partisi olduğunu ancak parti olmayı unuttuğunu ilan etti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''İktidarı, yönetimi unutanlar, ana muhalefet olmayı bile unutmuşlar. Siyasi parti olmanın gereğini bile yapamıyorlar'' dedi.

Bağcılar'daki ziyaretlerinin ardından Esenler'e geçen Topbaş, AK Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Teyfik Göksu ile seçim otobüsünden vatandaşları selamlayarak karanfil verdi.

Esenler Meydanı'nda seçim otobüsünden vatandaşlara hitap eden Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkan adayı olduğu dönemde bazı gazetelerin, ''Vay Tayyip Ağa Vay'' diye manşetler attığını, Sultanbeyli'de 7 villadan bahsettiğini, her dönem buna benzer söylemler olduğunu ifade etti.

''Sizler gerçeği yansıtacaksınız. Yüzümüzü kızartacak, geriye baktığımızda utanacak icraatımız yok. Halkımız bizi, biz halkımızı seviyoruz'' diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siz, kıtaların, medeniyetlerin buluştuğu bir şehrin başkanlığını bize verdiniz. İstanbul su problemini çözdü. Barajlarımız dolu. 'Yine tasarrufa devam' diyorum. Günde 15 milyon ton çöp toplanıyor. Ulaşım adına bu şehirde 12 katrilyonluk yatırım yaptık. Ulaşımın 'u'sunu bilmeyenler ulaşımla ilgili konuşuyor. Bu konuların farkında olmayanlar yanlış şeyler konuşuyor. Onları allayıp pullayıp, sizin önünüze çıkarmaya çalışıyorlar. Bizler dertleri çözmede sizinle el ele vererek, Esenler'i, İstanbul'u ileriye götürüyoruz.

Kürsüden neler sarf ettiler, neler söylediler. 'Su bedava' dediler. Şimdi de başka şeyler söyleyip sizi kandırmak isteyecekler. Biz gücümüzü milletten, sizden alıyoruz. Sizlerle beraber farklı bir Türkiye'yi oluşturuyoruz. Hizmete çok daha fazla ihtiyacınız var. Eksikleri telafi etmek zorundayız. Bu şehrin her problemini çözmek bizim derdimizdir. İnsan her şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Bunu bilen insanlardanız.''

''ANA MUHALEFET OLMAYI BİLE UNUTMUŞLAR''

Topbaş, daha sonra, AK Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Göksu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ile Esenler Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Kadir Topbaş, açılıştaki konuşmasında da güzel bir demokrasi yarışı içinde olduklarını, artık Teyfik Göksu'nun da bu hizmet yarışı içinde yer aldığını söyledi.

Esenler'in nerelerden nerelere geldiğini hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Topbaş, ''AK Parti, 'ben ne olacağım' diyenlerin değil, 'ülkem ne olacak' diyenlerin partisidir. Bu siyasi anlayışta sizlerin desteği olduğu için Esenler'de ve İstanbul'da başarılı hizmetler gerçekleştiriyoruz. Sayın Başbakanımız da sizlerin desteğiyle Türkiye çapında büyük işler yapıyor. Halkımızın hassas terazisi tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de şaşmayacak biliyoruz. Bizim bir hedefimiz var; bu şehir dünyayı etkileyen bir şehir olmalı'' diye konuştu.

''O geçmişte kalan, tedavülden kalkan fikirlerle siyaset yapmaya çalışanlar, sizin önünüze gelip bir şeyler söyleyecekler, yandaşları da onlara destek verecek. Biz bu senaryoları çok gördük'' diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünya öyle bir yarışta ki o yarışta biraz gecikirsek çocuklarımız yarın çok sıkıntı çekerler. Çocuklarımızı, dünyanın herhangi bir yerindeki çocuklarla rekabete hazırlamamız gerekiyor. Emanetin ne olduğunu biliyoruz. O emanete halel getirmeyiz, şahin kesiliriz. Gazetelerde zaman zaman manşetler görüyorsunuz. Sorun bakalım niye atıyorlar o manşeti? Belediyeden ne istiyorlar da alamıyorlar? Her kuşun eti yenmez. Tüyü bitmemiş milletin hakkını korumak zorundayız. Hizmet bizim en büyük şiarımız. Bu anlayışla hizmet ediyoruz. Biz kavgacı, başkalarını kötüleyerek siyaset yapmıyoruz. İstiyoruz ki siyaset bir kalitede olsun. İktidarı, yönetimi unutanlar, ana muhalefet olmayı bile unutmuşlar. Siyasi parti olmanın gereğini bile yapamıyorlar. Bizim işimiz hizmet.''

Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra seçim koordinasyon merkezini gezerek vatandaşlarla sohbet etti.