BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

En zengin 10. başbakan bizimki

Erdoğan önerin varsa konuş dedi. Baykal tam 7 öneri saydı. Baykal'ın Erdoğan hakkında verdiği bir bilgi de hayli ilgiçti.

Abone ol

Erdoğan'ın "işsizlikle ilgili bir öneriniz varsa konuşun, yapmazsam istifa edeceğim" sözlerine Baykal'dan yanıt gecikmedi. Baykal Erdoğan'a tam 7 öneri saydı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada bu önerilerin ardından Erdoğan'ı eleştirmeye devam etti. Erdoğan'ın "Dünyanın en zengin başbakanlarından biri" olduğunu söyleyen Baykal Adalet Bakanı'nın sözlerine de değinmeden edemedi. "Niye seçim yapıyoruz ki? Size uygun belediye başkanını siz seçin, birlikte rahatça yolsuzluk yapın" dedi. Baykal'ın Ak Parti hükümeti dönemine ait ilginç de bir tespiti vardı. "Herkes dinlenme korkusu içinde. Kimse rahat rahat hükümete küfür bile edemiyor" dedi.

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 BAŞBAKANI ARASINDA
Baykal konuşmasında Erdoğan'la ilgili dünya basınında çıkan bir bilgiyi de aktardı. Baykal şöyle konuştu: Dünyanın en zengin 10 başbakanı arasında Türkiye'nin başbakanını adı var. Sütlüce'den başlayıp, İETT'den geçip, Ülker dağıtıcılığından en zengin başbakanlığa...

Baykal şöyle konuştu:

Başbakan dün bize bir meydandan çağrı yaptı. "Baykal işsizlikle mücadele konusunda ne önerisi varsa ortaya koysun. Eğer ben o önlemleri uygulamazsam siyasi hayatımı bitireceğim" dedi.

Başbakan dikkatle dinlesin. 7 tane önerim var kendisine. 

HAMDOLSUNU BIRAK

1. Başbakan temel anlayışını değiştirmeli: Teğet geçti, Türkiye'ye dokunmayacak, hamdolsunu bıraksın. Türkiye'nin derhal yeni bir ekonomi programı oluşturmaya ihtiyacı vardır. Makro ekonomik planlarını uygulanabilir, inanılabilir hedeflerini ilan etmelidir. Büyüme ne olacak? Enflasyon ne olacak? Dış açık ne olacak? Bunlar bütçede var ama temelsiz... İnanılabilir hedefler koyulmalı... Bu hükümetin gerçeklerden kopuk olduğu izlenimini ortadan kaldıracak, diğer aktörlerin güven sağlanacaktır. Bundan sonra piyasaların tedbir paketi alınmalı...

HARCAMALARINI KIS BÜTÇEDE TASARRUF ET

2. 2007 seçimine giderken bütçe dengeleri bozuldu. 2008'de de aynen devam etti. Bugün maalesef ihtiyacımız olan cephane o seçimlerde harcanmıştır. Yapılması gereken bu hükümetin harcama hedeflerini çıkarmış olduğu bütçeye göre değil, ekonominin yeni gerçeklerine göre gözden geçirip en düşüğe çekmeli. Bütçede ciddi bir tasarruf yaratılması için. Yeni hedeflere yönelik doğru harcamalar yapabilmek için buna ihtiyaç var. Bu tasarrufla kamu yatırımları ve altyapı yatırımları artırılacak. Seçim yatırımları, seçim rüşveti değil!..

OTOMOTİVDE KDV'Yİ KALDIR

3. Otomobil ve dayanıklı tüketim mallarıyla ilgili olarak sıkıntıyı gidermek ve talebi hareketlendirmek için geçici olarak 6 ay süreyle bu sektörlerde KDV'yi kaldırın.

KURU FRENLE

4. Kur politikasında TL'nin aşırı değerlenmesine yönelik politikaları frenleyin. Rakabetçi bir kurla Türkiye'de ihracatın teşvik edilmesi de mümkün olacak.

KREDİ GARANTİ FONU OLUŞTUR

5. Bankaların kredi vermesi sağlanmalı. Kredi garanti fonu oluşturulmalı.

SİGORTA PRİMLERİNİ İNDİR

6. Derhal sigorta pirimlerinin ve ücret üzerindeki vergi yüklerinin, stopajın derhal 10 puan aşağı indirilmeli... OECD ülkelerinin çok üstündeyiz. Türkiye insan çalıştırmaya ceza uyguluyor. Bunun sonucu işsizliktir. OECD'de adam çalıştırmak daha ucuz. Kriz olmasa da Türkiye'nin buna ihtiyacı var.

İŞSİZLİK FONUNU DOĞRU KULLAN

7.  İşsizlik fonunun ihtiyaca işsizlik için kullanılmalı.

YOLSUZLUKLAR İÇİN DE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Sen çare bulmuyorsun, bana sormuyorsun, yolsuzluklar almış başını gidiyor. O sormasa da ben söyleyeyim: Başta kendisinin ve benim ve tüm vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırmaktır.

Hem dokunulmazlıkları kaldırmıyorsun, hem de yolsuzluklar ortaya çıkınca mahkemeye gitsinler diyorsun. Nasıl gidelim dokunulmazlıkları var. Belediye başkanlarının dokunulmazlıkları yok diyor. Hayır onların da var. Senin iznin olmadan, içişleri bakanının izni olmadan başkanlar hakkında soruşturma açılıyor mu?

DOSYAYI ANCAK CHP AYDINLATACAK

Bugün nihayet Deniz Feneri dosyası Türkiye'ye geldi. Bu dosya gelse ne, gelmese ne? Yolsuzlar burada, suçlular burada himaye edenler burada biz dosyayı bekliyoruz. Dosya geldi, biraz da çeviri beklenecek. Tamamen ipe un serme... Bu dosya aydınlanacak ama bu iktidarda değil, CHP iktidarında.

DÜELLO TEKLİFİ

Dünyanın her yerinde iktidar ve muhalefet birbiri tarafından sorgulanır. Ya da kamuoyu tarafından sorgulanır. Onlar oturur gazeteciler sorar. Bir sürü iddia söylüyorum. Ben bunları başbakanın yüzüne söylemek istiyorum. Bunlara başbakan cevabı varsa bir daha ben söyleyemem. Demokroside meydana çıkmak iyidir de miletin karşısına her türlü soruya karşı çıkmak daha iyidir. Türkiye'de demokrasi kaçağı bir başbakan var.

VATANDAŞ RAHAT RAHAT KÜFÜR BİLE EDEMİYOR

Hani demokrasi? Türkiye 7 yıl öncesine göre daha mı özgür? Şimdi herkes dinleniyor. İnsanlar doya doya bu iktidara küfür bile edemiyor. Herkes dinlenme korkusu içinde. Üniversiteler 7 yıl önceye daha mı özgür? Basın 7 yıl önceye göre daha mı özgür? Sendikalar daha mı özgür? Bunlar ciddi sorular. Hani demokrasi?

SEÇİM YAPMAYALIM BELEDİYE BAŞKANLARINI SEN TAYİN ET

Adalet Bakanı belediyeler hükümetle uyumlu olmalıdır diye tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Bu çöküş belirtisidir. Artık kendi özgüvenlerini kaybetmişler, tehditle sonuç alabilir miyiz diyorlar. O zaman niye seçim yapıyoruz ki? O zaman sen seninle en uyumlu olacak belediye başkanlarını tayin et. Arsa yolsuzluklarını birlikte kolayca  yapıverin. Bunu yapan bir adalet bakanı. Talihsizlik o ki bugün gazetelerde İspanya hakimiyle ava gitmiş. Bu tespit edilmiş. O hakim siyasi davalara da bakıyormuş. Ortaya çıkınca bakan mahçup olmuş istifa etmiş...