BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Amatör kulüpleri Gökçek desteği

Gökçek, Ankara 19 Mayıs Stadı altında tüm amatör spor kulüplerine modern soyunma odaları verileceğini açıkladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2010'da yıkılıp yeniden yapılacak Ankara 19 Mayıs Stadı altında tüm amatör spor kulüplerine modern soyunma odaları verileceğini bildirdi.

Gökçek yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs Stadı'nın önümüzdeki yıl yıkılıp yerine 50 bin kişilik modern bir stat yapılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Ankara'daki amatör spor kulüplerinin birçoğunun mevcut 19 Mayıs Stadı altında birer küçük soyunma odaları bulunduğunu hatırlattı.

Bu soyunma odalarının tamamen ilkel, sağlıksız ve sporcuların ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu vurgulayan Gökçek, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün başkanlığını yaptığı Milli Komite'den 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yerine modern, 50 bin kişilik bir stat yapılması için talepte bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuya sıcak bakıyor. İnşallah önümüzdeki yıl bu stadımızı yıkarak yerine Ankara'nın ihtiyacını karşılayacak 50 bin kişilik büyük ve modern bir stat yapacağız. Bu stadın altında da Amatör Spor Kulüplerimize, onların her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek birer soyunma odaları tahsis edeceğiz. Bu soyunma odalarında sporcular artık rahatça hem dinlenecek, hem de antrenman ve maç sonrası sıcak suyla duşlarını alabilecekler.''

AMATÖRLERE MALZEME YARDIMI

Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spora büyük önem verdiklerini, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapacaklarını belirtti. Gökçek, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Ar ile 27 Şubat Cuma günü Ankara Esnaf Odaları Birliği Salonu'nda düzenlenecek bir törenle amatör spor kulüplerine ayakkabı, şort, eşofman, çorap, forma ve çanta gibi spor malzemeleri dağıtımı yapacaklarını bildirdi.