BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ATOda meclis başkanı seçildi

ATO bugün gerçekleştirilen seçimler sonunda Nurettin Gürgür yeniden meclis başkanlığına seçildi.

Abone ol

Ankara Ticaret Odasında (ATO) bugün gerçekleştirilen seçimler sonunda Nurettin Gürgür yeniden meclis başkanlığına seçildi. ATO Meclisinde seçime geçilmeden önce oturum basın mensuplarına kapatıldı.

Meclis başkanlığına Nurettin Gürgür'ün yanı sıra meclis üyelerinden Mehmet Akbacakoğlu da aday olmak istedi. Ancak Akbacakoğlu, daha sonra Nurettin Gürgür lehine adaylıktan çekildi.

ATO'da meclis başkanı ile iki başkan yardımcısı ve katip üye tek oy pusulası üzerinde belirlendi. Yapılan oylama sonunda, 181 meclis üyesinden 165'i oy kullandı. Kullanılan oylardan 161'i geçerli olurken, 4 oy ise boş çıktı. Nurettin Gürgür tek aday olarak gittiği seçimlerde 160 oyla başkanlığa, Süleyman Yolcu 157, Zafer Sadıkoğlu 153 oyla başkan yardımcılıklarına, Faruk Özden Oğultürk ise 151 oyla katip üyeliğe seçildi.

Bu arada, bugün meslek komiteleri başkan ve yardımcıları ile bütçe hesapları denetleme komisyonu başkan ve üyelikleri seçimleri de gerçekleştirildi. Böylece ATO'da seçim maratonu bugün yapılan oylamalarla son buldu.

28 Şubat Cumartesi günü ise yeni ATO yönetim kurulu kendi arasında yapacağı görev dağılımı ile iki başkan yardımcısı belirleyecek.