BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.451,71
HABER /  GÜNCEL

Mansur Yavaş, Gökçeke suyu hatırlattı

Ankara'nın 85 günlük suyu var diyen Mansur Yavaş, "Kentte su yok diye kenti terk eden belediye başkanı olur mu" diye konuştu.

Abone ol

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçilmesi halinde parti ayrımı yapmadan diğer belediye başkanlarının da Ankara için iyi projeleri varsa uygulayacağını söyledi.

Yavaş, Atılım Üniversitesi'nin davetlisi olarak üniversiteli gençlerle söyleşiye katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişinin, parti rozetini bir yana bırakarak Ankara'nın tümünü kucaklaması gerektiğini belirten Yavaş, belediyenin, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile iş birliği içinde olması gerektiğini söyledi.

Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptığı 10 yıl içinde ilçenin turizm potansiyelini artırdığını ifade eden Yavaş, ''Kente makarna dağıtmak değil, un dağıtarak, onların makarna yapmasını ve satmasını sağlayarak gelir elde etmesini gerçekleştirmek önemlidir. Biz bunu yaptık ve şu an ilçenin 20 trilyon lira turizm cirosu var'' diye konuştu.

Ankara'ya hizmeti geçen tüm belediye başkanlarına teşekkür ettiğini belirten Yavaş, seçilmesi halinde parti ayrımı yapmadan diğer belediye başkanlarının da Ankara için iyi projeleri varsa, uygulayacağını söyledi. Yavaş, ''Ankara için yeter ki güzel şey yapılsın. Hiçbir komplekse kapılmam. Uzun süre aynı koltukta oturan makamı 'kendi dükkanı gibi' görüyor'' dedi.
''SEÇİM YATIRIMI''

Sinevizyon gösterisi eşliğinde Ankara'da yapmayı planladığı çalışmaları anlatan Yavaş, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ankara'nın suyuna ilişkin bir soru üzerine Yavaş, şunları söyledi:

''Ankara'nın 85 günlük suyu var. Kentinde su yok diye 'kenti terk edin' diyen belediye başkanı olur mu hiç? O bununla övünebilir. Tek ayağını bidonun içine sokarak, 'duş alın' diyen de aynı kişi. Suyun çözümü için Gerede Işıklı Projesi'nin devreye sokulması gerekirdi. Kesikköprü'ye arıtma sistemi kurulması gerekiyor. 'Sular çoğaldı' diye Kızılırmak'tan suyun kesilmesi yanlış, sonrasında sıkıntı verir. Bu bir seçim yatırımıdır. Su konusunda izlenen bu yol daha sonra gelecek belediye başkanının başına bela bırakmaktır.''

Son dönemde yapılan düzenleme ile su faturalarının 45 günden 30 güne indirildiğini ifade eden Yavaş, böylece gelen fatura bedellerinde düşme yaşandığını söyledi.

''ÇÖPLÜKTEN ÇÖP FOTOĞRAFI ÇEKERSİN''

Bir gazetecinin, ''ASKİ'ye ait araçların Beypazarı'nda çöplüklerin durumunu gösteren haberlerin yer aldığı gazetenin dağıtımını yapmasını nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine Yavaş, şöyle konuştu:

''Beypazarı'nın çöplüğüne giderseniz çöplükten tabii ki çöp fotoğrafı çekersiniz. Aynı gazete 2007 yılında da Beypazarı'nın çöplüğüne gelen akbabaları çeken turistler için 'Beypazarı'nın çöpü dahi turist çekiyor' diye haber yapmıştır. Yeni hamleler de bekliyorum ben. Ancak ASKİ'nin araçlarının bu gazeteleri dağıtmasına karşılık haberinin olmadığını ifade eden başkan ne kadar inandırıcıdır? Onu Allah ıslah etsin. Ben üslubumu bozmayacağım.''

Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan, Mansur Yavaş'a plaket verdi.