BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Topbaş ve Sarıgül usta sanatçının cenazesinde buluştu

Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un cenaze töreninde buluştu.

Abone ol

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur,için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve CHP'nin İstanbul için muhtemel başkan adayı Mustafa Sarıgül, Nejat Uygur'un cenazesinde buluştu.

Nejat Uygur'un naaşı salondan çıkarılırken ayakta durmakta zorlanan eşine Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül destek oldu. 

22210271.20131120112730.jpg

Uygur Ailesi adına konuşan Behzat Uygur, "Bizim babamız, ustamızla bambaşka bir ilişkimiz vardı. Öncelikle güler eğlenirdik. Her kesimin, herkesin sanatçısı olmayı düşündü. Bu anlamda da bizim için bir örnek olmuştur. Bedenen aramızda olmayacak ama her zaman bizim aramızda olacak. Boğazıma düğümleniyor fazla da konuşamıyorum. 'Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden, ortancaların alnından öperim' derdi oyunların sonunda babam, ben de öyle bitireyim konuşmamı" dedi.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, "Nejat enişteyle çok güzel günlerimiz oldu. Şişli'nin bütün okullarında yurttaşlarımızla buluştu. 7'den 70'e toplumun gönlünde taht kurdu. En önemli yanlarından bir tanesi çok iyi bir aile reisiydi. 7 yıl Nejat babanın yanından ayrılmayan Necla ablaya saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum" diye konuştu.
 

'TEBESSÜMLE HATIRLANACAK'

Sarıgül'ün ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, sanat dünyamızdan bir yıldızın daha kaydığını belirterek, "Hayatımızda önemli bir yeri olan güzel bir insan. Nejat Uygur denildiği zaman tebessümle hatırlanacak bir insan. 70'lerin başında Talebe Federayonu bir oyun sahnelemek için benden dekor yapmamı istediler. Hemen Nejat Bey'e gittim muhabbet ettik, benim düşüncelerimin çok dışında, sade, çok güzel öğütler verdi. O günden sonra yakından takip etmeye başladım. Ailesi sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Uygur'un naaşı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

Usta oyuncunun cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.




BÜYÜK USTAYA SON VEDA

buyuk.20131120123800.jpg