BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İslam’da teröre yer yoktur

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslamofobi’nin ciddi bir sorun olarak varlığını sürdürmekte olduğunu ifade ederek, "Sevgi, hoşgörü ve uzlaşma d...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslamofobi’nin ciddi bir sorun olarak varlığını sürdürmekte olduğunu ifade ederek, "Sevgi, hoşgörü ve uzlaşma dini olan İslam ile, maşeri vicdanda mahkum edilen terörü yan yana getirenlere malzeme veren her türlü sapkınlığa karşı mücadele etmeliyiz. İslam’da teröre yer yoktur" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 29. Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada İslam aleminin geleceğini etkileyebilecek hususları sıralayan Cumhurbaşkanı Gül, "İlk olarak, Yüce Dinimiz ve Müslümanlarla ilgili temelsiz önyargıları körükleyen islamofobi ciddi bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Bu sorunun devamında, kasıtlı kara propaganda faaliyetleri kadar, maalesef bir kısım karanlık ruhlu şahıs ve mahfillerin, mukaddes İslami değerlerimizi, kendi emellerine alet ederek yürüttükleri şiddet ve terör eylemlerinin payı da büyüktür. Sevgi, hoşgörü ve uzlaşma dini olan İslam ile, maşeri vicdanda mahkum edilen terörü yan yana getirenlere malzeme veren her türlü sapkınlığa karşı mücadele etmeliyiz. Bizim dinimiz, bir kişiyi haksız yere öldürmekle, bütün insanları öldürmeyi birbirine eş tutmaktadır. Şunu mutlaka zihinlere ve yüreklere kazımalıyız. İslam’da teröre yer yoktur. Eğitimsizlik, manevi boşluk, fakirlik ve gelir adaletsizliği gibi sıkıntıların, bu tür akımları beslediğini göz ardı etmemeli, bu sorunların üzerine kararlılıkla gitmeliyiz. İslamofobi ile mücadelede kalplerin ve zihinlerin kazanılmasını sağlayacak bir diğer önemli husus, İslam ahlakını en iyi şekilde ekonomik faaliyetlerimize yansıtmaktır. Üretirken, alırken ve satarken, işimizi en düzgün ve en iyi şekilde yapmak, Müslümanlarla ilgili menfi algılamaların izalesine şüphesiz katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

"GENÇLİK UYARISI"
Küresel sorunları çözümü için birlikte gayret sarf edilmesinin önemine değinen Gül, "İklim değişikliği, fakirlik ve örgütlü suçlarla mücadele, göç, radikalizm, narkotik ve insan kaçakçılığı gibi küresel sorunlar karşısında daha aktif bir rol oynamamız, hiç şüphesiz İslam ülkelerinin önünde yeni ekonomik ve ticari fırsatlar açacaktır. Dünyanın her köşesinde, teknolojideki baş döndürücü değişime en çabuk ayak uyduranlar gençlerdir. Gençlerimizi çağımızın rekabetçi şartlarına hazırlarken, kendi değerlerimizin pekiştirilmesine de özen göstermek zorundayız. Bu kapsamda çok yönlü ekonomik, sosyal ve kültürel programlara ihtiyaç vardır. Gençlerimizi küresel gelişmelerin ve akımların pasif takipçileri olarak yetiştiremeyiz. Kendi topraklarının hamuruyla yoğurulmuş, yüksek ideallere sahip, yenilikçiliğin peşinde koşan, sadece tüketen değil, araştıran, üreten ve yeni buluşlar geliştiren nesiller yetiştirmeliyiz. Tüm bu alanlarda ülkelerimiz arasında ortak bir anlayış geliştirilmesinin önemine bir kez daha işaret etmek istiyorum" diye konuştu.
(İHA)