BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Tolon'a Turgut Özal sorgusu!

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla ifade verdi.

Abone ol

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında " Ergenekon " ve "Zirve Yayınevi" davalarının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in talimatıyla uçakla bu sabah İstanbul 'dan Ankara 'ya getirilen Tolon'un ifadesi yaklaşık 4 saat sürdü.

Hem Ergenekon davası hem de Zirve Yayınevi Davası tutuklusu Hurşit Tolon'un Zirve Yayınevi davasında bir tanığın öne sürdüğü zehirlenme iddiaları üzerine ifade için Ankara'ya çağrıldı.

Hurşit Tolon'un, Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Kemal Çetin'e şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili şüphelerin ortadan kaldırılması için, ailesi mezarının açılmasını talep etmişti.

Malatya Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek katledilmesine ilişkin dava dosyasından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin önemli iddialar ortaya atılmıştı. Davada emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte sanık olarak yargılanan, aynı zamanda davanın gizli tanığı da olan eski Uzman Çavuş İ. Ç., 5 Şubat’ta Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy’a ifade vererek Özal’ın zehirlendiğini iddia etmişti. 

Özal'ın önce naaşından örnekler alınmış ve bu örneklerden yola çıkılarak, zehirli bir takım maddelerin varlığını tespit edilmiş, ancak o zehirli maddelerin Özal'ın ölümüne sebep verecek düzeyde olmadığı açıklanmıştı.

Bunun üzerine ailesinden alınan Özal'ın saç örneği de incelemeye alındı.

Adli Tıp Kurumu henüz saç örneği ile ilgili incelemesini tamamlamadı.

Bu arada Özal soruşturmasında zaman aşımı riski de bulunuyor.

Soruşturmayla ilgili zaman aşımı süresi 17 Nisan'da dolacak.