BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,64
ALTIN 2.385,84
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİden canavara balyoz

TOKİ'nin faaliyetleri enflasyonun artışını frenliyor. Peki bu nasıl oluyor? Başkan Erdoğan Bayraktar açıkladı..

Abone ol TOKİ'nin yaptığı yüzbinlerce konut kira fiyatlarını düşürüyor. Vatandaşın konut sahibi olması, ev sahiplerinin yüksek kira ücreti isteğini frenliyor. Bu durum enflasyon artışına yansıyor. Bu açıklamalar TOKİ Başkanı Bayraktar'a ait..

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle yaptırdığı konutları inceledi.

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Bayraktar, TOKİ'nin Eskişehir'de yedi bin civarında konut ile içerisinde sosyal donatıların bulunduğu yeni yerleşim yerleri yaptığını belirterek, bu kapsamdaki Aşağısöğütönü Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmada 1265 konut, birer lise, ilköğretim okulu, spor salonu, kreş ve cami ile iki ticaret merkezinin bulunduğunu kaydetti. Bayraktar projenin tamamlanmasıyla altı bin nüfusu barındıracak modern bir yerleşim yeri inşa edeceklerini ifade etti.

''DERDİMİZ EV ALAMAYACAK OLAN İNSANLARA ULAŞMAK''

Amaçlarının, ev alamayan insanları ev sahibi yapmak olduğunu anlatan Bayraktar, ''Bizim derdimiz ev alamayacak olan insanlara ulaşmak, kira öder gibi, hatta aidat öder gibi ev alabilmesini sağlamaktır. Amacımıza büyük ölçüde ulaşmaya başladık. Sadece Eskişehir'de değil, Türkiye'nin her tarafında bu başarıyı yakalamış durumdayız. Bu durum bizim için sevindirici'' dedi.

Enflasyonla ilgili çok ciddi bir çalışma yürüttüklerine de değinen Bayraktar, hükümetin programı doğrultusunda, TOKİ'nin yaptığı çalışmalarla, kiraların eksi bakiyeye düşmesinin sağlandığını, böylece enflasyonun artmasının da engellendiğini sözlerine ekledi.