BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tokat'ta kaybolan çocuklar annesi o günü anlattı!

TOKAT'ta kaybolan çocuklar Türkiye'nin gündemine oturdu. Reşadiye'de oyun oynamak için dışarı çıkan iki küçük çocuk 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın ailesi o günü anlattı.

Abone ol

TOKAT'ta kaybolan çocuklar gündeme oturdu Türkiye onları konuşuyor. Peki Tokat'ta kaybolan küçük çocuklar; 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'dan gelen son haberler neler, durumları nasıl? Acılı aileler bugün Müge Anlı'ya katıldı ve çocukların 'son günlerini' anlattı.

Bugün onlar kaybolalı tam 10 gün oldu ama hala iki küçük komşu çocuğundan ses seda yok. Türkiye tek yürek oldu onlardan gelecek ümit verici küçük bir habere kilitlendi. Güvenlik güçleri, polis, jandarma, AFAD ekipleri ve vatandaşlar, Kelkit Çayı kenarı ve ormanlık alanlarında günlerdir kayıp çocukları arıyor ama onlardan hala bir haber yok.

Müge Anlı'ya katılan Bayram Erol ve Dursun Kağan Taşçı'nın aileleri çocukların o gün neler yaptığını ve nasıl ortadan kaybolduklarını anlattı.

5 yaşındaki Dursun Kağan Taşcı'nın annesi Nazife Taşçı o gün hakkında ilk kez konuştu. Acılı anne oğlu hakkında ise şunları söyledi;

"Sabah birlikte kahvaltı yapıyorduk, Kağan 'anne ben dışarıda parkta Bayram ile oynayacağım' dedi ve çıktı. Daha sonra Bayram'ın annesi Adile aradı 'Nazife abla çocuklar görünmüyor' dedi. Ben de merak ettim parkın oraya baktık her yere baktık. Eşlerimize haber verdik ilan verelim dedik. Düştü mü, kaçırıldı mı inanın biz de ne düşünüceğimizi şaşırdık. Daha önce hiç uzağa gitmezlerdi. Oğlum 'Kelkik Irmağı'nın oraya gitmem anne korkarım' derdi. Bütün Reşadiye sokağa döküldü. Düşmanımız, aklımıza gelen kimse yok. Ya çocuklar kayboldu ya da arabaya atılıp kaçırıldı' dedi.

Kaçırıldığı tahmin edilen 5 yaşındaki Dursun Kağan'ın babası İbrahim Taşçı ise o günü anlattı. Çocukların kaybolduğu haberini alır almaz çevresini soruşturmaya başlayan acılı baba, herkesten yardım istedi. Çocukların kaçırılma ihtimali üzerinde duran baba en küçük ipucunun bile peşinden gidiyor.

TOKAT'TA KAYIP ÇOCUKLAR ANKARA'DA MI?

Gazetevatan'ın dün ortaya attığı göre kaybolan çocuklar Ankara'da görüldü.  Ankara'da yaşayan N.G. adlı kadın, kayıp çocukları Ankara Kızılay metrosunda yanlarında yirmili yaşlarda bir adamla gördüğünü iddia etmişti. Bunun üzerine emniyet harekete geçti ve  görüntüleri inceledi.

Bugün öğle saatlerinde yetkililer ile görgü tanığı N.G., ilgili metro istasyonundaki kamera kayıtlarını inceledi. Saatler süren detaylı incelemenin ardından, kameralara yansıyan çocukların Tokat'ta kaybolan çocuklar olmadığı ortaya çıktı. Emniyet güçleri aramaları sürüyor.

100 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURDU

DHA'nın haberine göre, kayıp komşu çocuklarının 10 gün süren çalışma sonrası bulunamaması üzerine kaçırılmış olabilecekleri ihtimali ağırlık kazandı. Bu kapsamda önceki gün Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 4 kişilik özel ekip geldi. Gelen ekipler titiz bir çalışma yürüterek, ilçedeki ve Tokat merkezdeki tüm güvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını, çocukların kaybolduğu günden itibaren incelemeye başladı. Ayrıca o dönem ilçede ve kentte otellerde kalan kişilerin de kayıtları da tek tek incelemeye alındı. Kente gelip giden yabancı plakalı araçlar da soruşturulurken, daha önce suça karışmış, çocuklara yönelik suçlarda sabıkası bulunan kişiler de araştırmaya tabi tutuldu. Diğer yandan Türkiye genelinde de bu alanda sabıka kaydı bulunan kişilerin fotoğrafları üzerinden de Tokat'a gelip gelmedikleri yönünde araştırma yapan polis, her iki çocuğun yakınlarının da arasında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvurdu.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan komşu çocukları 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol, bugüne kadar ilçenin pek çok yerinde aranmasına rağmen bir sonuca ulaşılamadı.