BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokatlı çiftçilere yeni makineler dağıtıldı

Vali Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın, çiftçinin geleneksel üretimden daha teknik üretim sistemine geçmesini sağlayacağını belirtti.

Abone ol

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın çiftçinin geleneksel üretimden daha teknik üretim sistemine geçmesini sağlayan çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında alımı yapılan makine ve ekipmanları İl Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, eski ve şimdiki tarımsal üretim düşündüğünde Türkiye'nin tarım konusunda çok yol aldığını kaydetti.

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak ise amaçlarının özelikle kırsal kesimde yaşayan çiftçilere katkı sağlayarak yapmış oldukları işleri kolaylaştırmak ve kendilerine her türlü konuda yardımcı olmak olduğunu belirterek, "2006 yılından itibaren başarılı bir şekilde yürüttüğümüz bu proje sayesinde artık birçok çiftçimizde yapmış olduğu tarım işi ile ilgili tarım makineleri ve ekipmanları bulunmaktadır. Son zamanlarda ülkemiz genelindeki birçok tarım ili ile ilimiz karşılaştırdığımızda birçok üründe diğer illerimizden çok öndeyiz. Bunun da en önemli sebeplerinden bir tanesi bu proje ile alınmış makine ve ekipmanlardır" dedi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Yılmaz da projenin çiftçinin geleneksel üretimden daha teknik üretim sistemine geçmesini sağlayan çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Tokat'ın en önemli geçim kaynağının tarım sektörü olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, "Gerek hayvancılık gerekse bitkisel tarım ilimizde ikisi de aşağı yukarı aynı orandadır. Bitkisel tarımın yapılması için en önemlisi, verimli tarım alanlarının olmasıdır. İlimizde bu yönden ülkemizin en şanslı illerindendir. Şu an var olan tarım arazi alanlarının yapılan merkezi ve yerel çalışmalar neticesinde daha da çoğalacaktır.

Bunun yanında gerek hükümetimizin vermiş olduğu destekler gerekse yine mahallinde yaptığımız İl Özel İdaresi destekleri ile çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltme adına çalışmalar ve projeler yapıyoruz"
diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanlar dağıtıldı. Cihazlarla ilgili yetkili firma sahipleri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan 2007 yılında uygulanmaya başlanan programla il genelinde toplamda bin 279 adet alet-makineye 4 milyon 180 bin 659 TL hibe ödendi. 2010 yılı içerisinde ise 691 adet alet-makineye 1 milyon 555 bin 800 TL hibe ödemesi yapıldığı kaydedildi. Çiftçilere teslim edilen makine ve ekipmanların proje gereği yüzde 50'si çiftçi tarafından, yüzde 50'si ise devlet desteği olarak karşılandığı bildirildi.