BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  GÜNCEL

Tokat Havalimanı özellikleri maliyeti kaç paraya yapıldı?

Orta Karadeniz Bölgesi'nin hem ekonomik hem de tarım yönünden önemli bir ili olan Tokat bugün yeni havalimanına kavuşuyor. Yapımı 2018 yılında başlanan Tokat Havalimanı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Pisti 2 bin 700 metre olan 7 uçak park kapasiteli Tokat Havalimanı nerede, haritadaki yeri ve büyüklüğü.

Abone ol

TOKAT'ın uzun zamandır heyecanla beklediği havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açılacak. Yapımına 2018 yılında başlanan Tokat Havalimanı, Türkiye'nin sayılı havalimanları arasına girdi bile. Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında yer alan Tokat Havalimanı'nın özellikleri de oldukça fazla. Pisti 2 bin 700 metre olan 7 uçak park kapasiteli Tokat Havalimanı yaklaşık 550 milyon liraya mal oldu.  Peki Tokat'tan İstanbul'a uçakla kaç dakikada gidilir? İstanbul'dan, İzmir'den, Ankara'dan ve Bursa'dan Tokat'a uçakla kaç dakikada gidilir?

2018 yılında yapımına başlanan Tokat Havalimanı'nın açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Tokat ve bölge halkı için büyük öneme sahip olan Tokat Havalimanı'nın tamamlanması dört gözle bekleniyordu. 

Tokat Havalimanı'nın inşaatı tamamlandı. Yıllardır beklenen açılış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle bugün gerçekleşecek. Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında 1995 yılında yapılan havalimanı, 2001'de bazı sorunlar nedeniyle uçuşlara kapatıldı. 2006'da tekrar hizmet vermeye başlayan havalimanında 2008 yılında durdurulan uçuşlar, 2010'da yeniden başladı. Havalimanındaki tarifeli uçuşlar, 2017 yılının Nisan ayından bu yana yapılmıyor. Kentte 2018 yılında eski havalimanının yanında inşaatına başlanan yeni havalimanı ise tamamlanma aşamasına geldi.

İstanbul Tokat arası uçakla kaç dakika?
İstanbul Tokat arasında sürekli otobüs ile seyahat eden vatandaşlar açılan yeni havalimanı ile artık uçakla da seyehat edebielcek. İstanbul-Tokat arası uçak mesafesinin de kaç dakika süreceği merak ediliyor. İstanbul ile Tokat arası yaklaşık olarak 1 saat 10 dakika ile 1 saat 20 dakika arasında sürecek. Havalimanından, açılışın ardından haftada 7 gün uçuş yapılacağı belirtildi.

Tokat'a uçakla kaç saatte, dakikada gidilir?
Örnek vermek gerekirse İstanbul Sabiha Gökçen'den saat 12.00'de kalkan uçak Tokat Havalimanına saat 13.10'da iniş yapabilir.

Tokat Havalimanı nerede?
Tokat yeni havalimanı Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında yer alıyor.

Tokat Havalimanı özellikleri
Tokat ve bölge halkının ulaşımını kısaltacak olan havalimanı modern teknoloji ürünlerine sahip. Tokat yeni havalimanı 7 uçak park kapasiteli olacak. Havalimanına büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçakları da iniş yapabilecek.

Pist uzunluğu: Pisti 2 bin 700 metre uzunluğunda olacak yeni havalimanının hizmete girmesiyle Tokatlılar, uçak yolculuğu için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak. Yeni havalimanı altyapı projesi kapsamında pist, apron, taksi yolu, çevre güvenlik duvarı, çevre güvenlik yolu, hava seyrüsefer yardımcı istasyonunun inşaatı tamamlandı.

Ne kadara mal oldu: Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan Yeni Tokat Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle tarım kenti olan Tokat'ta ihracatın da artması öngörülüyor. 

THY Tokat-İstanbul uçuş seferleri: 

THY'nin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmeye göre, "25 Mart 2022 itibarıyla haftada 4 seferle başlayacak İstanbul-Tokat uçuşlarımızın biletlerine internet sitemiz ve mobil uygulamamızdan ulaşabilirsiniz. Sağlıklı ve güvenli bir uçuş dileriz." ifadesine yer verildi.

Öte yandan THY'nin başarılı markası AnadoluJet'in de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Tokat'a haftada 3 gün sefer düzenleyeceği öğrenildi