BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

TOBBden Meclise birlik çağrısı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Meclis'te yaşanan kavgayı değerlendirdi ve taraflara birlik çağrısı yaptı.

Abone ol

Meclis'te yaşanan gergin dakikalar iş dünyasının da gündemindeydi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kavganın olduğu yerde bereket olmaz" dedi, olayın taraflarına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Meclis'te yaşanan gergin anları değerlendirdi, olayın taraflarına birlik beraberlik mesajı gönderdi.

MÜSİAD toplantısına konuk olan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yeni bir anayasanın artık zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, "Bu elbise bize dar gelmeye başladı. Bütün bu elbisenin yeniden dizayn edilebilmesinin yolu milletin 72 milyonun mutabakat sözleşmesi olan anayasadan başlamaktır" dedi.

Türkiye'nin ihtiyacı olan iki çıpanın güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Türkiye mevcut gündemlerden sıyrılıp önüne bakmalı" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Mevcut sistemde maalesef sistemin çivisi çıkmış durumda. Sistemin neresini yamamaya çalışsanız öbür tarafından arıza veriyor. Sistemin tamamını yeniden dizayn etmeliyiz. Yeniden dizayn edemediğiniz sürece bir tarafından ele alacağız, öbür taraf elimizde kalacak. Onun için ne olur günü kurtaracak, bugünü kurtaracak işlere bakmamamız lazım" dedi.

"Hesap veremeyen hesap soramaz" diyen Hisarcıklıoğlu, "Bu memlekette göğsünü gererek hesap sorabilecek kim var?" diye sordu.

Siyasetin çok önemli ve hassas bir konu olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, siyasetin yıpratılmaması gerektiğinin altını çizdi.