BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Sakarya taştı, araziler sular altında

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, Sakarya Nehri'nin yağışlar nedeniyle taşması sonucu evler ve araziler sular altında kaldı.

Abone ol

Marmara Bölgesi'nde etkili olan yağışlar, Sakarya Nehri'nin su seviyesini yükseltti. Nehrin, Karadeniz'e döküldüğü Karasu ilçesi Yenimahalle'de taşması sonucu bazı evler sular altında kaldı. Haczi nedeniyle limanda demirli bulunan bir balıkçı teknesinin büyük bir bölümü sulara gömüldü. Evleri sular altında kalan vatandaşlar, evlerine çizmelerle ulaşıyor.

SON 10 YILIN EN KUVVETLİ YAĞIŞI

Yenimahalle eski muhtarı ve Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, son 10 yılın en kuvvetli yağışını alan Sakarya Nehri'nin taştığını belirterek, "Nehir anormal bir şekilde taştı. Yollar kapandı. Eğer yağışlar biraz daha devam ederse ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. Köprünün üst kısmında bulunan evleri su bastı. İnşallah bu saatten sonra yağış olmaz. Yukarı tarafta sular çekilmesine rağmen kayıklar yüzmeye başladı." diye konuştu.

ARAZİLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ BOŞ

Öte yandan, şiddetli yağışlar nedeniyle Söğütlü, Ferizli ve Karasu ilçelerinde yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Sakarya Tarım İl Müdürü Adurrahman Çakar, sular altında kalan tarım arazilerinin büyük bir bölümünün boş olduğunu ifade etti. Ekiplerin, su altında kalan arazilerde inceleme yaptığını kaydeden Çakar, şöyle konuştu:

"Özellikle Söğütlü Akçakamış Mahallesi'nde tarım arazileri sular altında kaldı. Tarım alanlarımızın büyük bir bölümü boş. Az miktarda alandada kış sebzesi yetiştirenler var. Boş arazilerde bir zarar söz konusu değil. Ne kadar arazinin sular altında kaldığını belirlemek için ekiplerimiz çalışma yapıyor."