BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  GÜNCEL

Tiryakiye bir kötü haber daha!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de sigarayla ilgili yasa teklifi hazırlığından söz etti

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de sigarayla ilgili yasa teklifi hazırlığından söz etti. Akdağ, sigara paketlerindeki uyarı yazılarının daha da büyütüleceğini açıklarken, "Bir-iki tedbir daha getireceğiz. Mesela sigara paketlerinin üzerinde yüzde 47.5'a kadar bir uyarı yazısı ya da resmi var. Bunu yüzde 50'lerin, 60'ların üstüne çekeceğiz'' dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Sigara ve Sağlık Sempozyumu''na katılan Bakan Akdağ, sigara ve alkolün zararına dikkat çekerek, "Sigara, alkol iki zararlı. Aslında bunlar bu işlerden para kazananların toplumun sırtına kambur ettiği, birisi sesini de çıkarmak istediğinde elindeki para gücüyle onu susturduğu alanlar. Ben bunları konuşuyorum, Türkiye'de bundan 10 sene önce olsaydı, 'İşte irtica yeniden hortladı' diye birileri manşet atabilirdi. Ama şükürler olsun ki toplumun bugünkü uyanıklığı'' diye konuştu.

Bakan Akdağ, savcılık soruşturması bitmeden Hacettepe Üniversitesi'ne kompozit doku nakli için yeni ruhsat verilmesinin mümkün olmadığını da belirtti. Akdağ, medyadan, insanların bağış yapma arzusunu zayıflatacak davranışlardan kaçınılmasını istedi.