BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  SAĞLIK

Tırnak çekime son!

Kişilerin yanlış ayakkabı tercihi dar çorap giymesi, ayak terlemesi ve benzeri nedenlerden dolayı meydana gelen tırnak batmalarının ardından cerrahi operasyonla çekilen tırnaklar artık tarihe kavuşuyor.

Abone ol

Batık tırnakların çekilmeden kurtarılması, olası tırnak batmalarının önlenmesi artık ‘Ortodonti Tel’ sistemi ile mümkün hale geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Podomania Ayak Bakım Merkezi işletmecisi Ayak Bakım Uzmanı Podiatrist Nazı Ekici, ayak sağlığında tırnak batması hastalığında en son sistem olan tel sistemi kullandığını belirtti.

Ortodonti adı verilen tel sistemi ile tırnağın cerrahi olarak çekilmesine gerek kalmadığını ve tırnağın tekrar batması engellendiğini dile getiren Ekici, ‘Batık tırnakların çekilmeden kurtarılması, olası tırnak batmalarının önlenmesi ortodonti tel sistemi ile artık mümkün. Tırnak batması, ayak parmak tırnağının yumuşak dokunun içine doğru batmasıdır. Bu durum genellikle ayak başparmağında oluşur. Tırnak batıkları cerrahi müdahale gerektirmeden giderilmektedir’ dedi.Podomania Ayak Sağlığı Merkezi, Adana ve hizmet veriyor.