BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da bir Türk'ün başarı hikayesi

Okumak için Almanya'ya gitti şimdi saygın bir iş adamı oldu. Gülabi Gerez'ın başarı hikayesi herkese örnek olacak türden.

Abone ol

Gülabi Gerez, Elazığ'dan yükseköğrenim için geldiği Almanya'da eğitimini tamamladıktan sonra kurduğu firmayla Almanya'da başarısından övgüyle söz ettiren bir işadamı oldu. Gerez'in firması çeliğin anavatanı Solingen'den dünyaya çelik mutfak ürünleri ihraç ediyor.

ORTA çağda kılıç, günümüzde ise çatal, bıçak ve çeliği ile dünyaya ün salmış olan Almanya'nın Solingen kentinde yaklaşık 25 yıl önce kurduğu GGS Solingen isimli fabrikası ile adından başarılarıyla söz ettiren Türk işadamı Gülabi Gerez (49) adeta tereciye tere satıyor. Yaklaşık 200 bin nüfuslu Solingen'in vergi rekortmenleri arasına giren Gülabi Gerez, çeliğin anavatanında sadece Solingen'lilere değil tüm Almanya, Avrupa ve dünyanın birçok ülkesine kendi tasarlayıp ürettiği tencere, kaşık, çatal ve bıçak gibi çelik mutfak ürünleri satıyor.

DÜNYA ÇAPINDA TANINIYORUZ

Almanya'da girdiğiniz çoğu restoranda ürünleriyle karşılaşabileceğiniz GGS Solingen isimli firmanın sahibi Gülabi Gerez, çok çalışarak bu günlere geldiğini belirterek 'Solingen'de firmamı kurduktan sonra tüm gücümle çalıştım. Ürünlerimiz önce Solingen'den Almanya'ya sonra Almanya'dan tüm Avrupa'ya daha sonra da tüm dünyaya yayarak bir isim yaptım. Ürünleri tasarlamadan, üretime ve pazarlamaya kadar direk kendimiz yapıyoruz. Ürünlerimizin pahalı olmaması için direk satış yapıyoruz. Dünya çapında bu ürünlerimiz pazarlarda yerini almaktadır' şeklinde konuştu.

TÜRKLER İSTERSE BAŞARIR

Türklerin istedikten sonra başaramayacağı hiçbir iş olmadığını söyleyen Gerez, başarının formülünü ise şu sözlerle anlattı: 'Türk olarak herkese gösterdik ki biz de herşeyin en iyisini yapabiliriz, biz de herşeyin en iyisine layığız. Ben Almanya'da yüksek eğitimimi tamamladıktan sonra bu işe girdim, hep daha iyisini yapabilmek için gece gündüz çalıştım. Bu çalışmamın meyvesini de başarılı olarak geri aldım. Başarının sırrı çalışkan olmak, dürüst olmak, becerikli olmak ve çok çalışmak. Örneğin Solingen'de 120 yıldır kimsenin üretemediği bıçaklar ürettim ve piyasaya sundum, bu sayede fiyatta ve kalitede lider olabildim. 25 yıla girerken dünya çapında faaliyet gösteriyoruz. Bu başarımızı daha ileriye götüreceğimize inanıyorum.'

KRİZLERDE DAHİ BÜYÜDÜK

Ürünlerinin yüzde 40'ını Almanya içinde sattıklarını, çoğunluğunu ise ihraç ettiklerini dile getiren vergi rekortmeni Türk işadamı Gülabi Gerez, 'Ana ürünlerimiz tencere, kaşık, çatal, bıçak ve diğer kesici aletler. Almanya'daki üretimimizin yüzde 60'ını dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyoruz. Ürünlerimizi bol seçenekli ve çok çeşitli dizaynlarla sunuyoruz. GGS Solingen olarak yüzlerce kriz atlattık, bu kriz dönemlerini bile büyüyerek atlattık ve büyümeye devam edeceğiz. Biz iyi yoldayız, daha da başarılı olacağımıza inanıyorum' dedi.