BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  GÜNCEL

Deprem yardımı PKK'ya böyle gitti

BDP’li Özalp Belediyesi’nin deposuna yapılan baskında Van depremi için gönderilen yardım malzemesi bulundu.

Abone ol

Van Kaçakçılık İstihbarat Şubesi ve Özalp İlçe Emniyeti ekiplerince ortak yürütülen uzun soluklu takip sonucunda bir rezalet ortaya çıkarıldı. Özalp 'de BDP 'li belediyeye ait depoya düzenlenen operasyonda beş kamyonluk battaniye, oyuncak, tıbbi malzeme, yiyecek ve giyecek malzemesi bulundu.

Çeşitli illerinden gelen yardımların depremzede ailelere verilmek yerine, BDP 'li belediyenin çalışanları tarafından bir minibüsle Özalp İlçesine bağlı Altınboğa ve Tulgalı Köylerine götürüldüğü tespit edildi. Yardım malzemelerinin buradan da terör örgütü PKK 'nın dağ kadrosuna ve örgüt yandaşlarına aktarıldığı belirlendi. Aracın BDP üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Cemal Candemir 'e ait olduğu anlaşıldı.

Kenti yıkan depremin ardından bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen yardımlar sahiplerine ulaştırılmadığı için birçok malzemenin çürüdüğü anlaşıldı. Özalp İstasyon mahallesinde bulunan BDP 'li belediyeye ait depoya giren ekiplerir, tıbbi malzemelerin çürümesi sebebiyle maskeyle çalışmak zorunda kaldığı bildirildi.

Bebek maması ve kıyafeti

Depoda ele geçirilen yaklaşık beş kamyon malzemenin çok daha fazlasının da bir sene içerisinde örgüte aktarıldığı ortaya çıktı. Operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında çok sayıda ilaç, bebek mamaları, bebek tulumları, bebek hırkaları, hijyen ped, çocuk bezi, çocuk montu ve battaniyeler ele geçirildi.

Kur'an ve seccadeler de çürütüldü

İhtiyaç sahiplerine gönderilmeyen ilaç ve kıyafetlerin yanı sıra, seccade ve Kuranı Kerimler de depremzedelere ulaştırılmadı. BDP 'lilerin deposunda nemden çürüyen kitapların büyük çoğunluğunun sayfalarının yırtıldığı görüldü.

İstanbul, Edirne, Ordu, Giresun, Kastamonu, Eskişehir, Samsun gibi illerden gelen yardımlar depolandıkları yerde operasyonla ele geçirilirken, PKK bölgede “Türk halkı zor zamanınızda size yardım etmedi” propagandası yürüttü.

Emniyet, kırsala taşınarak PKK 'ya aktarılan yardımlarla ilgili çalışmayı sürdürüyor. Van Valiliği deprem sonrası kriz merkezi kurarak yardımların dağıtımını tek elden koordine ederken, Valilik dışındaki yollardan bölgede dağıtılacağı söylenen yardımların terör örgütü tarafından kullanıldığı belirtiliyor.