BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

TIR operasyonunda ilginç ayrıntı

TIR'lara eskortluk yapan MİT mensuplarının silah zoru ile durdurulmasının yankısı bitmeden operasyonla ilgili başka bir ayrıntı çıktı.

Abone ol

Ankara'dan yapılan ihbarda örgüt ismine ilişkin herhangi bir bilgi yer almazken, savcılık belgelerinde TlR'ların El Kaide'ye silah götürdüğü yönünde bilgiler yer alıyor.

MİT mensuplarına silahın doğrultulduğu fotoğrafları yayınlayan Yeni Akit gazetesi, operasyona ilişkin yeni bir belgeyi daha okurlarına duyurdu.  "TIR ihanetinde 2. perde" başlığıyla verilen haberde ihbar tutanağı manşetten verildi.

19 Ocak'ta Adana'da gerçekleşen operasyonu araştıran İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Ankara'dan yapılan ihbarda hiçbir örgüt ismi zikredilmediğini, operasyonun nedeni olarak gösterilen 'El Kaide patlayıcıları' ifadesinin savcılık tarafından tutanaklara sonradan eklendiğini belirledi.

EL KAİDE İFADESİ SAVCIDAN MI?belge.20140206105711.jpg

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı ve Alay Komutanlığı personelinin sorgularında, kendilerine sadece "patlayıcı madde ve mühimmat sevkıyatı yapılacağı" yönünde ihbar geldiğini söyledikleri, El Kaide ifadesinin savcılık tarafından dosyaya eklenip arama kararı çıkartıldığını belirtti.

ÖZEL BİR KODLA İLETMİŞLER

Konuya ilişkin hazırlanan raporda Adana'da durdurulan TIR'Iarın ihbarcısının tıpkı Hatay'daki gibi asker olduğu, ihbarın profesyonelce yapıldığı vurgulandı. Ankaradan 156 Jandarma ihbar hattını aramak için sınırlı sayıda kişinin bildiği özel bir şifre kullanmak gerektiği, aksi takdirde yapılan aramanın sistemin algoritması gereği, ihbarın yapıldığı koordinata en yakın merkeze yönlendirileceği belirtildi, ihbarcının bu durumu göz önünde bulundurup gizli tutulan özel kodla doğrudan Adana 156 Jandarma ihbar hattını aradığı tespit edildi. Raporda planı kurgulayan yapının bu durumu gözden kaçırmayıp ihbarı kendisi ile ilişkili birime özellikle ilettiği bildirildi.

tir.20140206110501.jpg