BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

MİT'çilerin kelepçelendiği şok fotoğraflar

Yeni Akit gazetesi Adana'da MİT'e ait TIR'ların arandığı, Jandarmanın MİT mensuplarına silah doğrulttuğu fotoğraflara ulaştı.

Abone ol

Adana'da Türkmenlere yardım götüren MİT'e karşı gerçekleştirilen operasyona ilişkin şok görüntüler, bugün Yeni Akit'in manşetine taşındı. 

"İhanetin belgesi" başlığıyla verilen haberdeki fotoğraflarda istihbarat görevlilerinin uzun namlulu silahlarla durdurulduğu, Jandarma komandoların ateş açmak için mevzi aldığı görülüyor.  Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan, "Bu millete ve bu vatana asla ihanetten başka şekilde izah edilemez" sözleriye TIR'ların durdurulmasına sert tepki göstermişti.

Operasyona katılan bazı askerlerin personele sinkaflı sözler sarf ettiği ifade edilirken, konteynır kapakları karayolu üzerinde açılan 1. TIR'dan ilaç çıkması üzerine jandarmanın panikleyerek TIR'ları askeri depoya götürmek istediği kaydedildi.

tir.20140204110238.jpg

ASFALT ZEMİNDE SÜRÜKLENDİLER
Fotoğraflara ilişkin MİT'in hazırladığı bilgi notunda personelin Ceyhan Karayolu üzerinde silah zoru ile durdurulduğu, bir grup askerin eskort araç ile TIR'ların önünde mevzilenip ateş pozisyonu aldığı kaydedildi. Raporda Ankara'dan özel emirle yola çıkan araçlardaki personelin darp edildiği, kimliklerinin dahi sorulmadan asfalt zeminde sürüklenip yaralanmaları sağlandığı ifade edildi.

tir1.20140204110248.jpg

İL JANDARMA KOMUTANI GÖREVDEN ALINDI
Türkmenlere yardım götüren TIR'lara yapılan operasyonda ismi geçen jandarma görevlilerinden biri görevden alındı. Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu ile birlikte anılan Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay görevinden alındı. Özkan Çokay'ın Ankara'ya çekildiğini yerine yeni bir atama yapıldığını ifade eden askeri kaynaklar, Çokay'ın 300 askerle MİT'e ait TIR'lara yapılan operasyon kapsamında görevden alındığını ifade etti. Skandal olayda ismi geçen Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu'nun ise halen görevde olduğu belirtildi.
TIR aramasını gerçekleştiren 300 jandarmanın büyük bölümünün bölge komutanlığının emrinde olduğu bildirildi. Bir kısmının subay olduğu belirtilen MİT görevlilerinin yüz, kol ve bilek bölgesinde ciddi derecede doku zedelenmesi olduğu bildirildi. Daha sonra bu kapsamda 1 ve 2 nolu TIR'ların jandarmaya ait bir alana götürülmek istendiği, 3 nolu TIR'ın ise Adana kent merkezine yönlendirildiği bildirildi.

tir3.jpg

O TEĞMEN ADANA-OSMANİYE-HATAY ÜÇGENİNDE MEKİK DOKUMUŞ
Raporda Hatay'da durdurulan TIR'ların ihbarcı üsteğmeni ile ilgili de çarpıcı bir bilgiye yer verildi. Görevden alman Adana Savcısı Özcan Şişman'la defalarca telefon görüşmesi yaptığı belirlenen üsteğmenin, Adana Jandarma Bölge Komutanlığı emriyle Hatay, Adana ve Osmaniye'de faaliyette bulunduğu vurgulandı.

erdogan.20140204105652.jpg