BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Meslek liselerinden bu ders kaldırıldı

MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın ders saatlerine ilişkin düzenlemesine göre, meslek liselerinde beden eğitim dersi verilmeyecek.

Abone ol

MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, liselerde haftalık 37 saat ders saati süresini 35'e indirip, bazı derslerde oynama yaparken, meslek liselerinde ders saatlerinin artırıldığı ortaya çıktı.

Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yapılan saat düzenlemelerinin ardından kendi dersleri ile ilgili de bazı tedbirler aldı. Haftada 40 saat ders yapılan bu okullarda 10. sınıfında 2'şer saat kimya, fizik; 3 saat biyoloji ve 6 saat da matematik dersi olacak. 13 saat zorunlu ders olan meslek liselerinde 7 saat de seçmeli 20 saat ders olacak. Bu öğrencilerin mesleki dersleri de eklenince ders saatleri 44 saate çıkarıldı. Diğer taraftan bazı dersler ise kaldırıldı.

BEDEN EĞİTİMİ VE SANAT YOK

Her meslek lisesinin haftalık ders programı sınıflara göre "megep.meb.gov.tr" adresinde de yayınlandı. Meslek liselerinde ders yoğunluğu nedeniyle 44 saati bulan haftalık ders programında ilk tırpan yiyen ders ise beden eğitimi oldu. Artık meslek liselerinde öğrenciler beden eğitimi dersine giremeyecek. Görsel sanatlar dersini de alamayacak öğrencilerin birçoğu bu duruma forumlarda tepki gösterdi. Meslek liselerinde eğitim alan 2,5 milyon öğrenci beden eğitimi dersine artık çıkamayacak.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ NE OLACAK?

Bu okullardaki beden eğitimi öğretmenlerinin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Meslek liselerinde yine ders yoğunluğundan 11. sınıftaki seçmeli dersler de kaldırıldı. 10. sınıfta da 3 saat 12 sınıfta da 1 saat seçmeli ders verilecek. Bu durumda öğrenciler "Temel Dini Bilgiler", "Kur'an-ı Kerim","Sosyoloji" ve "Girişimcilik" derslerini de sadece 9. sınıfta alabilecekler.