BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kocaeli Fuarı Ali Ağaoğlu'na mı satıldı?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan İçişleri Bakanı'na "Kocaeli Fuarı Ali Ağaoğlu'na mı satıldı?" diye sordu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

Hazineye ait Kocaeli Fuarı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne satışı Aralık 2013'te 32 milyon TL’ye Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle gerçekleşmiştir. Kentsel dönüşüme uğrayacağı belirtilen fuarın şimdi de işadamı Ali Ağaoğlu'na satıldığı iddia edilmektedir. Fuar içindeki birkaç esnafa dükkanlarını kapatmaları konusunda baskı yapılmakta, seçimlerden sonra fuar alanından çıkarılabileceklerini söyleyen esnafın endişeli bekleyişi sürmektedir.

Bu nedenle;

1-Kentsel dönüşüme uğrayacağı belirtilen Kocaeli Fuarı’nın işadamı Ali Ağaoğlu'na satıldığı doğru mudur?

2-Kocaeli Fuarı hangi gerekçeyle işadamı Ali Ağaoğlu’na satılmıştır, bu satış ne zaman gerçekleştirilmiş ve fuar ne kadar bedelle satılmıştır?

3-Fuarın satışı ile ilgili neden ihale yapılmamış ve oldu bittiye getirilerek işadamı Ali Ağaoğlu’na satılmıştır, izlenen bu yol hukuka uygun mudur?

4-Kentsel dönüşüm çerçevesinde yer alan Fuar alanı yine fuar olarak mı kullanılacaktır, yeni bir düzenleme yapılacak ise bunun detayları nelerdir?