BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Timsah Arena göz kamaştıracak

Ligin güçlü ekiplerinden Bursaspor'a yakışan bir stad geliyor. 45 bin kişilik kapasiteli Tihsah Arena'nın son durum ne?

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena olarak isimlendirilen yeni stadyumun inşaatının yüzde 35'lik bölümünün tamamlandığını belirterek, ''Yoğun çalışma temposunun hızını daha da artırarak, inşaatı belirlenen sürede bitirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Stadyum inşaat alanında incelemelerde bulunan Altepe, yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Altepe, stadyum gibi büyük projelerin ancak 150 yılda bir kentlerin gündemine geldiğini belirterek, böyle bir yatırımın kendilerine nasip olmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Bursa'nın en prestijli projelerinden birinin inşa edildiğini vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

''Böylesine onur veren bir projenin bizim hizmet dönemimizde yatırım programına alınmış olması, bizler adına gurur verici. Stadyum inşaatı, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle devam ediyor. Yoğun çalışma temposunun hızını daha da artırarak, inşaatı belirlenen sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Yapımı büyük hızla ilerleyen inşaatın yüzde 35'lik bölümü tamamlandı. 45 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum, uluslararası futbol organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek niteliklerde olacak.''

Altepe, her alanda kabuk değiştiren kentin, marka değerini stadyum projesiyle daha da yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

1,5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen stadyum inşaatında, 14'ü mühendis, toplam 180 kişi çift vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor.