BIST 10.193
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.401,31
HABER /  GÜNCEL

Van depremi asıl onları vurdu

Van'ı yıkan 7.2'lik deprem asıl çocukları vurdu. İşte ailesini kaybeden o çocuklar...

Abone ol

Çünkü üçünün hem annesi hem babası, 39'unun annesi, 109'unun babası öldü. Üç engelli çocuk ise 'hiç kimsesiz' kaldı. Yani deprem asıl onları vurdu.

Van'daki depremden etkilenen çocuklara, çocuklardan bayram armağanı gönderilecek. Çocuk Vakfı'nın başlattığı "Van'da Bir Kardeşim Var'' kampanyası ile Van ve Erciş'teki çocuklara, giyecek, oyuncak, kitap ve uyku tulumu gönderilmesi amaçlanıyor. Kampanya, çocuklar çadırlardan evlerine kavuşuncaya kadar sürecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, depremde anne-babası ölen 3, annesi ölen 39, babası ölen 109, kimsesiz kalan 3 engelli olmak üzere 154 çocuğa, 3 çadırkente yerleştirilen 3000 ve depremden etkilenen 21 bin Ercişli çocuğa, yardım ve armağanlar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Van İl Müdürlüğü ve Erciş İlçe Müdürlüğü aracılığıyla ulaştırılacak.

Çocuklara bayram armağanları ve yardım paketleri Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Van İl Müdürlüğü ve Erciş Sosyal Hizmetler Rehberlik Merkezi adresine gönderilecek. Herkes yaşadığı yerden dilediği kargo veya PTT aracılığıyla armağan paketini yollayabilecek. SHÇEK Van İl Müdürlüğü'nün belirlediği ihtiyaç listesi şöyle:

• İç çamaşırı, çorap, kazak, gömlek, eldiven, pantolon, mont, çizme-bot.

• Oyuncak, kreş malzemesi ve oyun çadırı.

• Bebek, çocuk, doğum yapmış anne ve hamileler ile engelli ve yaşlılar için uyku tulumu.

•Okulöncesi, 7-12 yaş grubuna yönelik çocuk, 13-18 yaş grubu için ilkgençlik edebiyatı kitapları.

• Pilli fener.