BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

THYye rötar tazminatı

THY'nin bıktıran rötarlarına yolculardan Metin İlkay Çimen manevi tazminat davası açtı.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY), yolcu olarak bineceği İstanbul-Ankara uçağının rötar yapması nedeniyle zarara uğradığını iddia eden Metin İlkay Çimen adlı kişiye, bilet bedeli olan 81 YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çimen'in avukatı tarafından açılan dava dilekçesinde, Çimen'in, THY'nin 31 Ağustos 2006 saat 20.25'deki TK 0152 sefer sayılı İstanbul-Ankara uçağından bilet aldığı ve belirtilen saatte Atatürk Havalimanı'nda bulunduğu kaydedildi. Uçuşun 2 saati aşkın bir süre rötarlı gerçekleştirildiği ve bu süre zarfında hiçbir THY görevlisinin uçağın kalkış saati veya gecikme sebebi hakkında bir açıklama yapmadığı iddia edilen dilekçede, yolcuların iki saatlik gecikmenin ardından TK 0160 sefer sayılı İstanbul-Ankara uçağına yönlendirildiği ve Çimen'e, ''numarasız seyahat eden şehir içi dolmuşları gibi istediği yere'' oturmasının söylendiği ifade edildi.

Dilekçede, ''Çimen, kendi uçuşu olmayan bir uçakta, hiçbir bilet veya biniş kartı değişikliği yapılmadan başka bir koltukta, sigorta kapsamı dışında ve uçakta olduğuna dair hiçbir bilgi ve belge olmaksızın saat 22.35 kalkış saati ile Ankara'ya uçmak zorunda kalmıştır'' denildi.

Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Çimen'in rötar nedeniyle dinlenme zamanının çalındığı iddiasıyla bilet ücreti olan 81 YTL manevi tazminata hükmedilmesi talep edildi. Yargıç Özden Güler, Çimen'in hava limanında beklediği sürede geçirdiği sıkıntıyı göz önünde bulundurarak, davanın kabul edilmesi gerektiğine hükmetti. Güler, THY'nin, Çimen'e bilet bedeli olan 81 YTL'yi manevi tazminat olarak ödemesine karar verdi.