BIST 10.657
DOLAR 32,10
EURO 34,90
ALTIN 2.428,15
HABER /  EKONOMİ

THY'den İstanbul Moskova köprüsü

Türkiye'den Rusya'ya yapılan ihracatın arttırılması amacıyla THY İstanbul ile Moskova'yı yeni kargo köprüsüyle birbirine bağladı.

Abone ol

İstanbul Atatürk havalimanıyla Moskova'nın Vnukovo havalimanları arasında yapılacak kargo taşımacılığı Rusya'daki Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulamasından da istifade edilecek.

İstanbul'dan kalkan ilk kargo uçağının Moskova Vnukovo havalimanına inişi vesilesiyle Türk ve Rus yetkililer yeni güzergahı tanıtan bir basın toplantısıyla uçağı karşılama seremonisi düzenledi. Vnukovo kargo terminalinin THY tarafından kullanılmaya başlanmasıyla ihracatçılarımıza sağlayacağı yeni imkanlar anlatıldı.

Moskova Vnukovo havalimanı kargo bölümündeki törene THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, THY Pazarlama Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Halit Anlatan ve Vnukovo Kargo Bölümü Genel Müdürü Valeriy Şturmin katıldı. THY'nin kargo taşımacılığı için Vnukovo havalimanını seçmiş olmasından son derece memnun olduklarını belirten Vnukovo Kargo Bölümü Genel Müdürü Valeriy Şturmin, "THY kargo uçaklarına gelin gibi bakacağız. Uçaklar anında servise alınacak. Önceki yıllar yaşanan zaman kaybı tamamen ortadan kalkacak. Rusya gümrüğü ile de koordineli çalışarak Türkiye'den gönderilen malların en kısa sürede adresine ulaştırılmasını sağlayacağız" dedi.

TEKSTİL VE TEKNOLOJİ

Atatürk-Vnukovo kargo hattının özellikle tekstil ve teknoloji yoğun hafif ürünler için vazgeçilmez bir kanal olacağını söyleyen THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, şöyle konuştu:

"Vnukovo Moskova şehir merkezine en yakın havalimanı. Ulaşımda trafik sorunu da yok. Vnukovo ile kargo taşımacılığında da yeni bir dönem açıyoruz. Geçen yıl hava yoluyla gerçekleşen 8.5 milyon dolar yerine bu yıl 200 milyon dolarlık kargo taşımacılığı hedefliyoruz."