BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.464,25
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'da küstüren fişleme!

Ergenekon sanığı emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in evinden çıkan fişleme belgesi, yıllarca birlikte çalıştığı Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'yla arasını bozdu

Abone ol

Belgeye göre Çubuklu, "eşinin akrabaları PKK'lı" diye fişlendi. Yıllarca birlikte çalışan Genelkurmay Başkanlığı eski adli müşavirleri Tümgeneral Erdal Şenel ile Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun İkinci Ergenekon davasında ortaya çıkan fişleme belgesi nedeniyle küstükleri ortaya çıktı.

Erdal Şenel, yaklaşık 14 yıl Genelkurmay Adli Müşavirliği görevini yaptıktan sonra emekli oldu. Ardından Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındı ve sanık oldu. Tümgeneral Şenel, adli müşavirlik yaparken, Hıfzı Çubuklu da binbaşı sıfatıyla yanına atandı. Çubuklu, Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne atanacağı zamana kadar Şenel'in yanında çalıştı. Ancak ikilinin arası Ergenekon soruşturmasının ardından bilinmeyen bir nedenle bozuldu.

MAHKEMEDE ANLATTI

Şenel, Çubuklu'yla aralarının bozuk olduğunu İkinci Ergenekon davasında yapılan çapraz sorgusunda anlattı:

"Binbaşıyken yanıma geldi, yanımda yetişti. Emekli olduktan sonra yıllarca hizmet ettiğim yere gidemedim. Çubuklu bir konuda alınganlık gösterdi herhalde, telefonlarıma çıkmadı."

Habertürk, ikilinin arasının bozulmasına neden olan belgeye ulaştı. İnternet Andıcı davasında tutuklanan Hıfzı Çubuklu'nun, Şenel'in Ergenekon soruşturmasından gözaltına alındığında evinde çıkan bir CD'de kendisiyle ilgili yazılanlar nedeniyle kızgın olduğu anlaşıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Şubesi'nin hazırladığı rapora göre, CD'de bulunan "Hıfzı Çubuklu'nun Çeşitli Suçlara Karışan Akrabaları" başlıklı dosyada şu ifadeler yer alıyor: "Eşinin teyzeoğlu Rıfat E., PKK mensubu M.Sait Ö.'nün kardeşi Leyla E.'yle evlidir. Mehmet Sait Ö., PKK mensubu olmaktan dolayı 1991 yılında İstanbul 1. No'lu DGM'de yargılanarak, 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştır." CD'de Leyla ve Rıfat E.'nin, M.Sait Ö.'yle görüşmek için gittikleri cezaevinin "Ziyaret Listesi"ne ait 1 sayfalık kayıt da yer aldı.

"EŞİMİN 50 YILDIR GÖRMEDİĞİ TEYZESİNİN ÇOCUĞU"

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, mahkemede fişlendiği belgeyle ilgili şunları söyledi:

"Eşime sordum, tanımıyor. Sonra eşim bunları sordu tabii. İlla aileleri tanıyan birileri çıkıyor. Eşimin 5-6 yaşlarındayken yani aşağı yukarı 50 yıl önce görmüş olduğu bir üvey teyzesinin çocukları. Ben hiç görmedim. Eşimde 50 yıldır görmüyor. Bunu utanmadan, sıkılmadan buraya koymuşlar çok üzüntü verici. Bunu dosyaya koyanlar ve size gönderenler açısından utanç duyuyorum."