BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur rahat bir nefes almak istiyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, toplu sözleşme masasından çalışanlar adına güzel haberlerle kalkmak istediklerini belirtti.

Abone ol

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, döner sermayenin, çalışanlar arasındaki iş barışını ve çalışma motivasyonunu bozduğunu savunarak, döner sermaye dağılımında adil bir düzenleme yapılmasını istediklerini ifade etti.

Bazı hastanelerin kimi zaman gelirlerinin yüzde 15-20'si gibi çok düşük bir oran üzerinden personeline döner sermaye dağıttığını ileri süren Memiş, toplu sözleşme görüşmelerinde personele dağıtılan oranın kurum gelirlerinin yüzde 50'sinden az olmamasını isteyeceklerini vurguladı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde, çözüm bekleyen birçok sorunu gündeme getireceklerini belirten Memiş, şu ifadelere yer verdi:

''Diğer kamu çalışanlarının ek ödemelerinde olduğu gibi sağlık çalışanlarının hak ettiği döner sermayelerinin ek ödeme kadar olan kısmının da her ayın 15'inde maaşla birlikte verilmesini, ek ödeme tutarı olan söz konusu kısmın vergiden muaf tutulmasını ve emekliliğe yansıtılması taleplerini de toplu sözleşme masasına getireceğiz. Toplu sözleşme masasından çalışanlar adına güzel haberlerle kalkmak istiyoruz.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Üniversite hastanelerinde görev yapan hekimlerin garanti gelir oranlarının, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hekimlerde olduğu gibi artırılması gerekiyor. Bu sayede üniversite hastanelerinde görev yapan hekimlerin de emeklilik hak kayıpları engellenmiş olur.''

Memiş, yalnızca hekimlerin değil hekim dışı personelin de üniversitelerde mağduriyet yaşadığına dikkati çekerek, üniversite hastanelerinin döner sermaye dağıtımının birbirinden çok farklı olabildiğini ve Sağlık Bakanlığı hastanelerine benzer şekilde genel bir uygulama birliği sağlanması gerektiğini vurguladı.