BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.419,55
HABER /  GÜNCEL

THY'den içki tepkisine ağır yanıt

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu THY'deki içki yasağına gelen tepkilere çok sert yanıt verdi

Abone ol

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Habertürk TV’de Ece Üner’in programına konuk oldu. THY'de son günlerde çok konuşulan içki yasağına ilişkin çok sert açıklamalar yapan Hamdi Topçu tartışmalara son noktayı yoktu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, modacı Dilek Hanif’in kabin görevlileri için tasarladığı örnek üniformalar ile bazı noktalara içki servisinin kaldırılmasıyla ilgili eleştirilere sert tepki gösterdi.


HÜSEYİN ÇELİK'İ KIZDIRAN İÇKİ SORUSU

Türk Hava Yolları'nın bazı seferlerinde alkollü içki servisini durdurma kararına ilişkin tartışmalar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i kızdırdı.

Tartışmaları 'saçma' bulduğunu söyleyen Çelik,"90 ülkede içki servisi yapan bir şirket günah işliyorsa, geriye kalan 8 ülkede niye içki servisi yapmasın" dedi.

(DEVAMINI OKU)

hüseyin-çeliki-kizdiran-içki-sorusu.jpg

THY HOSTES KIYAFETLERİ İÇİN HANİF'E NE KADAR VERDİ?

THY yeni hostes kıyafetleri nedeniyle de gündemde. Merak edilen bir soru ise cevabını buldu. (DEVAMINI OKU)

dilek-hanif-thyden-hostes-kiyafetleri-için-ne-kadar-aldi.jpg

Kültürel bütünlük arz ederek kurumsal kimliği pekiştirecek bir kıyafet ortaya çıkaracaklarını belirten Topçu, “Bir bardak suda fırtına koparılması ayıptır. Her olumlu eleştiriden ders alıyoruz ama haksız eleştirilerde de kimseye pabuç bırakmayız” dedi.

ÇOK AYIPLIYORUM

Biz bir saplantı içinde değiliz. Basında saplantı içinde olan ya da yanlış bilgilendirilmiş arkadaşlar var. İçki ve kıyafet konusunun tartışılması çok komik. Antreman esnasındaki bir olayı maç kaybettiler diye lanse etmelerini çok ayıplıyorum.

İKTİDARA VURMAK DERDİNDELER

Bir bardak suda fırtına koparılması ayıptır. Koca gazeteler, koca köşe yazarları “THY üzerinden iktidara nasıl vururuz, nasıl zayıflatırız…” bu ön plana çıkarılıyor. Kültürel bütünlük arz ederek kurumsal kimliğimizi pekiştirecek bir kıyafet ortaya çıkaracağız.

İNADINA İÇKİ İSTEYENLER VAR

45 dakikalık uçuşta sıcak yemek veriyoruz, dünyada böyle birşey yok. ABD’de 4 saate kadar olan uçuşlarda içki servisi yapılmıyor. Business Class yolcuları veya Elite Card yolcularımızı CIP salonlarımızda ağırlıyoruz ve o salonlarda her türlü servis yapılıyor. Uçaklarda inadına içenler, içki isteyenler var. Hiç kimse kusura bakmasın biz işletme politikamızın dışına çıkmayız.

BAŞKA HAVAYOLLARI SU BİLE VERMİYOR

THY haricinde hiçbir şirketten böyle bir talep yok. Niye THY’den bu talebi yapıyorsun? Başka havayolları su bile vermiyor. Burada her şeyi buluyorsun üzerine “içki istiyorum, içki niye yok…” Bunu da laiklikle bağlıyorsun. Bu samimiyeti biraz sarsıyor. Köşe yazarları yazıyor: “Bu neyin ayak sesleri?” Neyin olacak, ekonominin ayak sesleri… Şu anda ciromuz 5 katına çıktı.

KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ

Dünya devleriyle boğuşuyoruz, kendi evimizde böyle kısır tartışmalar oluyor. Ben böyle sığ tartışmaların içinde olmak istemiyorum. Daha bir giysi bile lanse edilmeden altına imza atılmadan bu ülkede linç oluyorsa, oturup biraz düşünmemiz lazım. İnsana verilen değeri düşünmemiz lazım. Lansmanı yapıldıktan sonra eleştirileri saygıyla karşılarız. Yapılan her olumlu eleştiriden ders alıyoruz. Ama haksız eleştirilerde de kimseye pabuç bırakmayız.