BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,00
ALTIN 2.470,01
HABER /  GÜNCEL

Dilek Hanif'in THY'den aldığı ücret

THY'ye muhafazakar tarzda üniforma tasarlayan ünlü modacı Dilek Hanif ilk kez aldığı ücreti açıkladı.

Abone ol

Modacı Dilek Hanif eleştirilerin odağı haline gelen THY hostesleri için hazırladığı tesettüre benzeyen kıyafetleri hakkında konuştu. Hanif THY ile sanıldığı gibi uçuk rakamlara anlaşmadığını 75 bin euroya anlaştığını açıkladı.

New York 5. caddede bulunan Bergdorf Goodman’da defile hazırlığında olan modacı Milliyet'ten Songül Hatırasu'ya konuştu. 

Hanif THY'ye 50 parça kıyafet çizdiğini bunların 25'inin kadın, 15'i erkek olduğunu söyledi.

THY'DEN NE KADAR ALDI?

"Bu işi para için yapmadım" diyen Hanif THY'den aldığı ücretin iki katının Paris'te bir defilesinin masrafına karşılık geldiğinin altına çizdi. Paris'te bir defilesinin maliyeti 150 bin euroya mal olan Hanif'in THY'den aldığı ücret 75 bin euro. Hanif bu işin bir prestij işi olduğunu sözlerine ekledi.

sildeee.jpg
ÇİZDİĞİ KAFTANI ELEŞTİRDİ

Hosteslerin başlarına fes benzeri başlık ve üstlerine yere kadar uzanacak şekilde kaftan tasarlayan Hanif kendi çizimini de eleştirdi. Kaftanın güvenli bir kıyafet olmadığını belirten Hanif konforlu da olmadığını söyledi.  

KAFTANI THY ÖNERDİ

Hanif, THY'nin uzun kıyafetler görmek istediği için kendisinin bu tasarımları yaptığını söyleyerek eğer onay verilseydi de altına imza atmayacağını iddia etti. Ünlü modacı, çağdaş ve etnik olarak bir çok tarz denediklerini ve içlerinden en iyisini seçeceklerini sözlerine ekledi.

Hanif kendisini eleştirenlere de sitemde bulundu "Olayı Atatürkçülüğümden tutup ruhunu satmışlığa kadar götürdüler."