BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.412,90
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat'ta şoke eden gözaltı

28 Şubat'ta iki gündür süren operasyonların ardından bugün de bazı emekli askerlerin Ankara Adliyesi'ne getirileceği öğrenildi.

Abone ol

28 Şubat Soruşturması kapsamında, Emekli hava Kuvvetleri Komutanı Ergin Celasin serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer ve emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınacak olan emekli Koramiral Erol, emekli Tümamiral Özbey, emekli Tuğamiral Sümer ve emekli Korgeneral Efeer, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen emekli 4 asker, işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeden ayrıldı. Emekli askerlerin, polis eşliğinde Ankara'ya gitmek üzere havalimanına götürüldüğü öğrenildi.

28 Şubat Soruşturması kapsamında, emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal da ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin ile Gürdal'ın ifadelerinin alınmasına başlandı.

 EMEKLİ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI CELASİN SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, Ankara Adliyesi'ne getirildi ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

CELASİN KİMDİR?
celasin.20130215094708.jpg
Celasin, 1997 yılında orgeneralliğe yükselerek Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne, 25 Ağustos 1999 tarihinden itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmış, 30 Ağustos 2001 tarihinde emekliye ayrılmıştı.

OPERASYON 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Bu hafta düzenlenen ilk operasyon çarşamba günü gerçekleştirilmiş ve 4 emekli asker tutuklanmıştı. Dün düzenlenen operasyonlarda da 4 emekli asker tutuklandı.

Son tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamındaki tutuklu sayısı 69'a yükseldi.