BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  EKONOMİ

THY uçak seferlerini iptal etti

14 Avrupa ülkesinin hava sahasını trafiğe kapanması üzerine havaalanında yolcular perişan oldu...

Abone ol

İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu 14 Avrupa ülkesinin hava sahasını trafiğe kapatması üzerine İstanbul'dan bu ülkelere yapılacak çok sayıda uçak seferi karşılıklı iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, İzlanda'daki yanardağın patlaması sonucu ortaya çıkan kül bulutları nedeniyle İngiltere, İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiya, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Polonya, Almanya ve Fransa, hava sahalarını trafiğe kapattı.

Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketlerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bu ülkelere yapılacak uçak seferleri de karşılıklı iptal edildi. THY'nin bugün çıkılması planlanan Köln, Londra, Amsterdam, Brüksel, Paris, Stockholm, Helsinki, Birmingham, Kopenhag, Hamburg, Göteburg, Frankfurt, Berlin, Varşova, Düsseldorf, Münih, Stuttgart, Dublin, Nürnberg, Riga ve Hannover seferleri karşılıklı gerçekleştirilemedi. Diğer hava yolu şirketlerinin İstanbul'dan bu kentlere yapılacak seferleri de iptal oldu.

Bu arada , 14 ülkenin hava sahasını trafiğe kapatmasının ardı ndan bu ülkelere gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen çok sayıda yolcunun bekleyişi sürüyor. Uçuş iptallerinin öğrenilmesinin ardından özellikle transit yolcular otellere yerleştiriliyor. Uçuş yapamayan yolcuların otel rezervasyonları için uzun kuyruklar oluşturduğu gözleniyor .

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'nda bekleyişlerini sürdüren yolcular, oturarak, banklarda ve yerlerde yatarak vakit geçiriyor.