BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  EKONOMİ

Turizm sekötürü İzmir'de canlanacak

Travel Turkey İzmir 2010 fuarının bu yıl 9-12 Aralık 2010 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verildiği belirtildi...

Abone ol

İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International İstanbul ortaklığıyla düzenlenen fuarla ilgili yapılan yazılı açıklamada dünya ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini ağırlayan fuarın bu yıl dördüncüsünün düzenleneceği kaydedildi.

9–12 Aralık 2010 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenmesine karar verilen fuarda ''Butik Oteller'', ''Macera, Spor, Dalış Turizmi'' ve''Sağlık Turizmi'' gibi yeni özel bölümler oluşturulacağı ve tüketiciye yönelik olan son iki günde yemek sunumları, çekilişler ve özel dans gösterileri yapılacağı ifade edildi.

Fuar kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden tur operatörleri ve seyahat acentelerinden alıcılar ile turizm basınının ''Hosted Buyer Programı'' kapsamında davet edileceği de belirtildi.

Gerçekleştirilen bu özel program çerçevesinde, fuar alanında oluşturulan workshop alanıyla yabancı satın alıcılar stand sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşmeleri sağlanacak. Bu sayede oluşturulan iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedefleniyor.

Geçen yıl 17 ülkeden 435 firmayı katılımcı olarak ağırlayan fuarı, 36 ülkeden 14 bin 829 kişi ziyaret etmişti.